Güncel Haber Girişi : 23 Nisan 2021 01:25

23 NİSAN MİLLİ EGEMENLİK DAMGAMIZ

23 NİSAN MİLLİ EGEMENLİK DAMGAMIZ
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları'nın başlattığı Aziz Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinin , millet egemenliginin dünyaya mührünü vurma zamanı gelmişti.

Türk Milli Kuvvetler Vakfı Genel Başkanı Fatih Şimga - tum1haber

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları'nın başlattığı Aziz Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinin , millet egemenliginin dünyaya mührünü vurma zamanı gelmişti.
Türkiye Millet Meclisi'nin Ankara'da toplanması… Tarih ise 23 Nisan 1920 olarak belirlendi.....

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve milletvekilleri, önce Hacı Bayram Camii'nde cuma namazlarını kıldılar , eller semada dualarla ilk Meclis'in açılışını gerçekleştirdiler. Bir milletin kaderinin değiştiği 23 Nisan, Türkiye'nin ilk resmi bayramı ilan edildi… Bu tarihi gün, 1922'den itibaren Ulusal Egemenlik Bayramı olarak kutlanmaya başlandı. Türkiye'nin ilk milli bayramı 23 Nisan, 5 yıl sonra daha anlamlı bir hal aldı. Atatürk, 23 Nisan'ı çocuklara armağan etti. İlk Çocuk Bayramı kutlaması da 23 Nisan 1927'de Atatürk'ün himayesinde Ankara'da yapıldı. 1981'de kabul edilen kanunla bayramın adı “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” oldu.

23 Nisan, Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir.

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Sözlerini dünyaya haykıran Ulu Önderin küçük kalblere emanet ettiği Cumhuriyetin muştusudur 23 Nisan.....

23 Nisan Milletimin özgürlüğüdür ! Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliğidir.
Ulusal egemenlik de , ulusun namusudur, onurudur, şerefidir....!

Bir ulusun egemenliğini , özgürlüğünü , yücelişini çocuklarımızla birleştiren bütünleştiren ATATÜRK'ÜM minnettarız sana ve sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz Aziz Hatırına.....

Bu duygu ve düşüncelerimle Cumhuriyetimin İlk Milli Bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramımızı tüm kalbi duygularımla kutluyor , geleceğimizin teminatı tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum.
En büyük bayramınız kutlu olsun çocuklarım.
Türk Milli Kuvvetler Vakfı Genel Başkanı Fatih Şimga