Köşe Yazıları Haber Girişi : 02 Aralık 2018 03:16

Afganlı Çocukların en Güzel Sığınağı

Afganlı Çocukların en Güzel Sığınağı
ERDAL Güzel ismini Erzurumlu olup da bilmeyen çok az insan vardır. Kendisi eczacı, ama aynı zamanda Erzurum Kalkınma Vakfı’nın (ER-VAK) da başkanıdır.
Sosyal yönü güçlü bir insandır Erdal Güzel.
Erzurum’un hemen her meselesinde vardır.
Olaylara bakışı, yorumlayışı, sorunlara çözüm bulma noktasında gösterdiği gayreti ile öne çıkan Erdal Güzel, yazdığı yazıları, zaman zaman yaptığı konuşmalarıyla da toplumsal sorunları, sıkıntıları kendi penceresinden bakarak yorumlara ve gündeme getirir.
Erdal Güzel’in çok önemli bir başka meziyeti daha var ki, bu özelliği kimse tarafından pek bilinmez.
Erdal Güzel, Afgan mültecilerin hamisi, konumunda bir insandır, sınırı geçen her Afganlı’nın Erzurum’a ulaştığında doğrudan yanına gittiği, bir sığınaktır.
Ülkesinden çeşitli nedenlerle ayrılmak zorunda kalmış her Afganlı’nın aklında, not defterinde Erdal Güzel ismi mutlaka vardır.
Her insan, hele de Erzurum’da yaşayan her baba gibi, Erdal Güzel’in de kendi sıkıntıları, kişisel dertleri, iş anlamında çözmesi gereken sorunları mutlaka vardır.
Ama Erdal Güzel açısından öncelik Afganlılar’dadır.
Onların, hele de kadınların ve çocukların yaşadıkları dramlar, çözüm bekleyen sorun ve sıkıntılar, Erdal Güzel’in kişisel sorun ve sıkıntılarından önce gelir.
Çok zengin ve varlıklı bir insan değildir Erdal Güzel.
Mütevazı bir varlığa ve yaşam standardına sahip Güzel’in, gönül zenginliği, aman dileyen her Afganlı’ya el uzatışıyla gösterir kendini.
Günümüz dünyasında, hele de sosyal medyada yapılan küçük yardımların büyütülerek gösterildiği, kendini öne çıkartma gayretinde olan insanların konuşurken mangalda kül bırakmadığı bir ortamda Erdal Güzel işini yapar, iyi yapar, gösterişe de kaçmaz.
O aslında çaresizlik içinde kıvranan her Afganlı’ya gönderilmiş bir iyilik meleği.
Erdal Güzel Erzurum’da, doğal olarak Türkiye’de değil de, “marifetin iltifat gördüğü” bir Avrupa ülkesinde yaşıyor olsaydı, kendisi çoktan vitrine çıkartılmış, insani amaçlı dernek, vakıf ve kuruluşların takdirleri ile ödüllendirilmiş olurdu.
Yaklaşık 8 yıldan bu yana kendisini Afganlı mültecilere adayan Erdal Güzel’in elbet böyle bir beklentisi yok.
Onun yaptığı iyilikler sonrasında alacağı bir “Allah razı olsun” duası, şüphesiz her türlü büyük ödülün ötesinde bir öneme sahiptir.
Ama yine de, bugüne kadar yüzlerce Afganlı’nın, kadın, kız, erkek, çocuk demeden yardımına koştuğu, sorununu, sıkıntısını çözdüğü; kimine kendi eczanesinden ilaç verdiği, kiminin yakacağını, kalacak yerini temin ettiği, karnının doyması için çabaladığı Erdal Güzel’in, geç kalınmış olsa da bir devlet nişanı ile ödüllendirilmesi gerektiğine inanıyoruz.
Erzurum Valiliği’nin de bu yönde adım atmasının, Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ortak kararı ile bir insan hakları onur ödülü ile ödüllendirilmesinin, Erdal Güzel’in yorgun gönlünü alacağını ümit ediyor, erzurumhabercisi.comolarak mangal yürekli, içi merhamet dolu o Güzel insana alkışlarımızı içtenlikle gönderiyoruz.  Görüntünün olası içeriÄŸi: 3 kiÅŸi, Erdal Güzel dahil, oturan insanlar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.