Dünya Haber Girişi : 05 Ocak 2020 19:28

'Assam eyaletinde Hint polisi evlerinden çıkmayan Müslümanları katletti'

'Assam eyaletinde Hint polisi evlerinden çıkmayan Müslümanları katletti'
Hindistan'ın Assam eyaletinde çoğu Müslüman 1,9 milyon kişinin nihai vatandaşlık listesinin dışında bırakılmasının ardından Hint polisi evlerinden çıkmayan Müslümanları katlettiği görüntüler internet ortamında dolaşmaya başladı. Görüntülerin tam olarak ne

'Assam eyaletinde Hint polisi evlerinden çıkmayan Müslümanları katletti'

Hindistan'ın kuzeydoğusunda bulunan Assam eyaletinde çoğu Müslüman 1,9 milyon kişinin nihai vatandaşlık listesinin dışında bırakılmasının ardından Hint polisi Müslümanları evlerinden çıkarmaya çalıştığı çıkmayanları da öldürdüğü belirtildi. İnteret ortamında yayılan görüntülerin tam olarak ne zaman çekildiği belirlenemedi.

BÖLGE HALKI HİNDİSTAN'I YALANLIYOR

Hindistan, yaklaşık 33 milyon kişinin yaşadığı, nüfusunun üçte biri Müslüman olan Assam eyaletinde yasal ikamet edenler ile yasa dışı göçmenlerin ayrılması gerekçesiyle Ulusal Vatandaş Sicili (NRC) tarafından oluşturulan nihai vatandaşlık listesi hazırlanırken dini veya etnik ayrım yapılmadığını iddia ediyor. Bölge sakinleri ise liste dışı kalan 1,9 milyon kişinin büyük çoğunluğunun Müslümanlardan oluştuğunu vurguluyor.

KAN DONDURAN GÖRÜNTÜLER

Ayrıca, vatandaşlık listesinde bulunmayanların geleceği ve oy kullanma, eğitim ya da mülkiyet gibi haklarına ne olacağına dair soru işaretleri sürerken bölgeden kan donduran görüntüler gelmeye devam ediyor.