Erzurum Haber Girişi : 13 Şubat 2020 21:30

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İLE İŞKUR, DAKAF’20 İÇİN PROTOKOL İMZALADI

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İLE İŞKUR, DAKAF’20 İÇİN PROTOKOL İMZALADI
Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreninde, 5-6 Mart 2020 tarihlerinde Erzurum?da TÜYAP Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek olan DAKAF?20?ye katkıların ve sponsorluğun çerçevesi belirlendi.

2020 yılı içerisinde 10 farklı bölgede yapılacak Bölgesel Kariyer Fuarlarından biri olan Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF’20) için bir araya gelen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Erzurum Çalışma ve İş Kurumu Müdürü (İŞKUR) Abdulkadir Mutlu, fuarın organizasyonunda ve firmaların fuara katılımı konusunda hazırlanan iş birliği protokolünü imzaladı.

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında kurumlar arası iş birliklerine devam eden Atatürk Üniversitesi, şehrin kalkınması ve topluma hizmet misyonu çerçevesinde gerçekleştirdiği protokollere bir yenisini daha ekledi.

Bu kapsamda imzalanan protokolle, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum İŞKUR İl Müdürlüğü fuarın organizasyonunda ve firmaların fuara katılımı konusunda iş birliği yaparken aynı zamanda kariyer, iş ve meslek gelişimi konusunda sunduğu hizmetleri ve eğitimleri de fuar boyunca katılımcı öğrenci ve firmalarla paylaşacak.

“Fuarlar, Gençler İçin İstihdam Konusunda Fırsat Eşitliği Sağlıyor”

İmza töreninin ardından değerlendirmede bulunan Rektör Çomaklı, Bölgesel Kariyer Fuarlarının, Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde ve İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından üniversiteler, kamu ve özel sektör kurumları ile meslek odalarının iş birliğinde gerçekleştirilen kariyer etkinlikleri olduğunu belirterek, Atatürk Üniversitesinin bu etkinlik içerisinde yer almasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

Rektör Çomaklı: “Bölgesel Kariyer Fuarları, ülkemizin her bölgesindeki üniversiteli gençler için istihdam konusunda fırsat eşitliği sağlamayı hedefliyor. Aynı zamanda üniversite kariyer merkezlerini aktif hale getirerek, işverenler ile ilişkileri güçlendiren kariyer fuarları, kamu kurumlarına işveren olarak nitelikli iş gücü kazandırmayı amaçlıyor” dedi.

Fuarda Katılımcıları Neler Bekliyor?

5-6 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Doğu Anadolu Kariyer Fuarında katılımcılar; stant etkinliklerinin yanı sıra, söyleşiler, çay ocağı sohbetleri, proje pazarı yarışması, bilimsel oturumlar, B2B görüşmeler, tekno-gösteriler ve diğer etkinliklerle buluşma imkânı bulacaklar.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi

Etiketler : işkur