Erzurum Haber Girişi : 13 Kasım 2019 22:24

Aziziye Hastanesi Ne Olacak?

Aziziye Hastanesi Ne Olacak?
Bir zamanların en gözde hastanelerinden bir olan Aziziye hastanesi şimdilerde alemcilerin ve balecilerin mekanı haline geldi.

TÜRKİYE?NİN 3.BÜYÜK HASTANESİ ERZURUM?UN BİR TANESİYDİ

9 Ocak 1997 Yılında Atatürk Üniversitesi AZİZİYE Araştırma Hastanesi olarak açılmış Türkiye’nin 3.büyük ve en donanımlı Hastane Unvanına sahip olmuş ve açıldığı günden kapandığı güne kadar milyonlarca hasta şifa bulmuştu.

Aziziye Araştırma Hastanesi Süleyman  Demirel  Tıp Merkezi 30 Milyon TL harcama yapılarak açılmış yıllarca 2011 yılına kadar Doğu Anadolu Bölgesinde yaşayan milyonlarca insana şifa kaynağı olmuştu.2011 Yılından bu güne kadar kaderine terk edilen Her Erzurumlunun acı,Tatlı,Buruk,Sevinç göz yaşları döktüğü Aziziye Hastanesi şimdilerde,

alemcilerin ve balecilerin mekanı haline geldi.

Camları kırılan hastanenin içerisi pislikten geçilmezken bina madde bağımlıları ile hırsızların mekânı haline geldi. Kaderine terk edilen ve madde bağımlıları ile hırsızların meskeni haline gelen eski hastane çevre sakinlerinin korkulu rüyası oldu.

Eski hastane şimdilerde alkoliklerin, esrarcıların ve kim olduğu bilinmeyen insanların uğrakmekanı haline geldi. Kendini bilmezler tarafından duvarlarına ağızlara alınmayacak küfürler yazılan eski hastanenin, kırılmayan kapısı ve camı kalmamış durumda.

Peki ne olucak:

Atatürk Üniversitesine ait arazı üzerine yapılan bu şaheser hastane faaliyetinin durdurulduğu günden sonra değişik talipleri olmuştu.

Birinci talibi şimdi Bursa Cezaevinde olan Erzurum’da birçok Apartman. Site ve apart sahibi olan Ahmet Karadayı müşteri olmuş alamamıştı.

TÜRKİYE'NİN PARİSİ,VENEDİĞİ,NEWYORK 'U

Ünlü İnşaat firması sahibi Ali Ağaoğlu,Erzurum'u gerçekten Doğunun Parisi yapma çalışmasına aralıksız devam eden ve 2023 yılı itibari ile Doğunun değil Türkiye/nin Paris'i  Venediği,Newyork'u haline getirecek olan, Erzurum  Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Sekmen’in davetlisi olarak Erzurum’a gelmiş o boş hastane binası için teklif de bulunmuş fakat anlaşma sağlanamadığı konuşulan dedikodular arasında .

Peki ya şimdi Aziziye Hastanesinin binası sökülmeye başlandı. Âmâ niçin kimse bilmiyor Hastaneni her önünden araçla ve yaya olarak geçen herkes bir of of çekerek hastane ile ilgili eski hatıralarını birbirlerine anlatıyorlar.

Acaba ne olacak diye birbirlerine soruyorlar-TOKİ mi aldı. Acaba ev mi yapacaklar?-Yeni den tadilat mı yapılıyor Hastanemi olacak ya yok Erzurum şehir hastanesi açılacak ya ne hastanesi diyor başka birisi-

Ve en son diyorlar peki ne olacak birisi çıksın bir açıklama yapsın' yav söküyorlar' yav kim bunlar ya 'diyorlar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.