Erzurum Haber Girişi : 29 Kasım 2019 22:17

Bakan Gül2den Önemli Açıklama

Bakan Gül2den Önemli Açıklama
ADALET BAKANI YOĞUN PROGRAM SONRASI ERZURUM'DAN AYRILDI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 28-29-30 Kasım 2019 tarihlerinde "Ceza Muhakemesinde Seri Muhakeme ve Basit Yargılama Usulleri” konulu eğitim semineri için Erzuruma geldi.

Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit GÜL' ün Bakanlık üst düzey bürokratlar ile çok sayıda hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile birlikte katıldığı Erzurum porgramında günü yoğun geçti.

Ankara Atatürk Havalimanından ayrıldığı uçakla Sabah saat:09:35'de Erzurum Havalimanına gelen Bakan Gül, Erzurum Valisi Okay Memiş,Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,Ak PArti İl Başkanı Mehmet Emin Öz Milletvekili Zehta Taşkesenlioğlu,İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan,Adliye ve Bölge İdare Başkanlık üst yönetim görevlileri tarafından törenle karşılandı.

Adalet Bakanı Gül Saat: 11:30'da Valilik ziyaretinden sonra saat:12:10'da Cuma namazını Ulu Camii'de kıldı.

 

Bakan Gül, saat:13:00'de yaptığı Adliye Ziyaretinde, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı tarafından karşılandı. 

Adliye sarayı'nda Çalışanlar ile kısa süreli sohpet ettikten sonra Yemekhaneye giderek yemek sırasına girip öğle yemeği yedi.

Adliye ziyaretinden sonra saat:14:30'da Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi ve Bölge İdare Mahkemesini ziyarette bulundu.

Bakan Gül'ü,Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa ÇETİN ve Hakimlikte bulunan görevli Hakimler karşıladı.

Palandöken Polat Otel'de  basına kapalı olarak saat:15:30'da gerçekleşen Seri Muhakame ve Basit Yargılama Usullerine İlişkin konulu Seminer sonrasında saat:16:00'da Adalet Bölge Değerlendirme Toplantısı yapıdı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığını saat:17:00'de ziyaret sonrası Ak Parti İl Başkanlığında saat:18:00 'de basına açık yapılan toplantıya katıldı.Toplantının ilk konuşmasını yapan Başkan Mehmet Emin Öz,

Ak Partimizin kurulduğu 2002 yılından bu güne kadar büyük bir sevgi ile Erzurum Halkının büyük destek verdiğini,Yapılan Genel Seçimler ve Yerel Seçimlerde Ak Partimize  Oy veren iller içinde hep ilk onda ön sıralarda olduğunu,İlk Başkanlığı olarak Şehrimiz ve Halkımızın sorunlarını Milletvekillerimizle başta Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere diğer Belediye Başkanlıkları ile birlikte yatırım olarak hazırlanan Büyük yatırımları faaliyete geçirdiklerini ve halihazırda bekleyen yeni projelerin olduğunu onlarında 2020 yılı itibari ile faaliyete geçirileceğini söyledi.

Başkan Öz konuşmasının devamında:-Erzurum Ekonomisini gelişmesi için ilgili Bakanlıklarla devamlı iletişim halinde olduklarını ve bu konularla ilgili Erzurum milletvekillerimizin bakanlık yetkilileri ile birlikte koordineli olarak çalıştıklarından bahsetti.

İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün konuşmasından sonra Adalet Bakanı Abdulhamit Gül:- Erzurum'da olmaktan mutluluk duyduğunu,Erzurum Halkının Ak Partiye vermiş oldukları desteğin çok önemli olduğunu,Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın şehrin ekonomisini canlandırılması için İlgili Bakanlıklarla yapılan çalışmayı takip ettiğini,Erzurum gibi Doğunun önemli İl'i olan Erzurumum sorunları ile yakından ilgilenilmesi talimatı verdiğini söyledi.

Bakan Gül:-Ak Partimizin Hükümet olarak göreve geldiği 2002 yılından beri çoğu zorlukların üstesinden geldiğini ve gelmeye devam edecekleri için Yeni Yargı Paketi Hazırladıklarını çok yakın bir tarih'de Meclis Onayından sonra Cumhurbaşkanlık Olur'una sunulacağını söyledi.

Bakan Gül Yeni Yargı Paketin'de Af ile ve Fetö Örgütü ile ilgili çalışma yapılacağını çıkacak olan Yargı Paketinde 2016'da Darbe yaptıkları tespit edilen  ve onlarla işbirliği içinde olanlarla ilgili daha kesin çözümler olacağını söyledi.

Karşılarında gerçek bir Anamuhalefet Partisi olmadığını çünkü Anamuhalefet demek yapılması gereken Ülke sorunlarının çözümünde kolaylıklar sağlanması yönünde Hükümet Partisine destek vermeleri gerektiğini ama maalesef böyle bir Anamuhalefet partisi göremediklerini söyledi.

Bakan Gül'ün konuşmasının hemen sonrasında söz alan Mehmet Sekmen son günlerde Erzurum gündeminde olan Erzurum Havalimanına yapılan uçak seferlerinde bilet fiyatlarının uçuk fiyatlarda olduğu,Sefer sayılarında azalmalar nedeni ile Uçak'la yolculuk yapmak isteyen kişilerin mağduriyet yaşadıklarını bu konularla ilgili önlemler alınması için Ulaştırma Bakanlığına müracaat'da bulunduklarını ve bu konularla ilgili Milletvekillerinin bu sorunu meclis gündemine alacaklarını söyledi.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, iç mekan

 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ,saat: 19:00'da Erzurum'un meşhur HacıBaba Döner Salonunda Akşam yemeğini yedikten sonra sonra 21:45 Ankara Uçağı ile Erzurum Havalimanından ayrıldı.