Sağlık Düzenleme Tarihi : 09 Ağustos 2020 23:23 Haber Girişi : 09 Ağustos 2020 23:24

Bakanlıktan yeni corona virüs kararı! Resmen değişti, artık...

Bakanlıktan yeni corona virüs kararı! Resmen değişti, artık...
Türkiye'de son 24 saatte 1172 kişiye Covid-19 tanısı konuldu, 16 kişi corona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Uyarılar yapılırken, corona virüs tedavisi ile ilgili çok önemli değişiklik yapıldı. Evde takip ve yatan hasta algoritmasını değiştiren Bakanlı

Corona virüs tedavisinde yeni dönem! Resmen değişti...

Türkiye'de son 24 saatte 1172 kişiye Covid-19 tanısı konuldu, 16 kişi corona virüs nedeniyle hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 239 bin 622, can kaybı 5 bin 829 oldu. Son 24 saatte 1082 kişinin daha iyileşmesiyle covid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 222 bin 656 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Zatürre oranı tüm Türkiye’de düştü" açıklamasında bulundu. Öte yandan Sağlık Bakanlığı, son dönemde tartışma yaratan koronavirüslü hastanın evde takibi konusuna açıklık getirdi. Evde takip ve yatan hasta algoritmasını değiştiren Bakanlık, bir kişinin hastanede yatabilmesi için solunum sıkıntısı, nefes darlığı, oral alımda ve beslenmede zorluk olması şartı getirdi.

HASTANEDE YATMANIN ARTIK ŞARTI VAR

 

Sağlık Bakanlığı, ateş, öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı, kas-eklem ağrıları, karın ağrısı veya ishal, koku veya tat alma bozukluğu olan kişilerin bundan böyle bakımlarının evde yapılacağını, bu belirtilere, solunum sıkıntısı, nefes darlığı, oral alımda ve beslenmede zorluk eklenmesi durumunda kişinin hastaneye yatışının yapılabileceğini ve takibinin orada devam edeceğini açıkladı. Evde takibi yapılacak kişiler hafif-orta pnömonili (zatürree) olarak tanımlanırken, hastaneye yatan kişiler ağır pnömonili olarak tanımlandı. Bakanlık daha önce orta pnömonisi olanların da hastanede tedavisini istiyordu.