Erzurum Haber Girişi : 12 Ocak 2020 20:30

Başkan Coşkun Hurda Konusuyla ilgili net Konuştu

Başkan Coşkun Hurda Konusuyla ilgili net Konuştu
İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun son günlerde kamuoyunda dillendirilen Hurda meselesine yönelik yazılı bir açıklama yayınladı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, takım elbise

İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, son günlerde kamuoyunda dillendirilen Hurda meselesine yönelik yazılı bir açıklama yayınladı.
Konu ile ilgili açıklamayı sosyal medya hesabından duyuran İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun,özellikle 11 0cak tarihinde Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanan ''Sözde Hurda'' konusu ile ilgili çıkan haberin gerçeklerden yoksun ve gerçekleri saptırmaya yönelik olduğunu öne sürdü ve haberin Cumhur ittifakını hedef alan yanlı bir haber olduğunu kaydetti.
İşte İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun'un o açıklaması;
''11 Ocak tarihinde Cumhuriyet Gazetesi'nde yayımlanmış olan “Sözde Hurda” mevzusuna ilişkin haber, gerçeklerden yoksun, gerçekleri saptırmaya yönelik, cumhur ittifakını hedef alan yanlı bir haberdir. Bilindiği üzere söz konusu hurda mevzusu ile ilgili İspir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 2019/10 İhbar Dosyası sayılı bir ön inceleme dosyası vardır. Ön inceleme ve soruşturmanın gizliliği ilkesi gereği şimdiye kadar ortalarda dolaşan dedikodu ve bir takım gazete ve internet sitelerindeki haberlere karşı cevap vermeden hukuki sürecin akıbetini bekledim .
Cumhuriyet Gazetesi'nde çıkan maksatlı haber, hurda ile alakalı gerçeklerden son derece uzak dedikoduyu daha başka bir boyuta taşıyarak Cumhur ittifakına zarar vermeye yönelik bir adımdır .
İspir Cumhuriyet Başsavcılığı, ilgili ihbar dosyasına elimizdeki mevcut bütün bilgi ve belgeler sunulmuştur. Konu ile ilgili ön inceleme devam etmekte olup henüz soruşturma aşamasına gerek duyulmamıştır. İspir Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen ön inceleme dosyası süreci etkilenmesin diye şimdiye kadar sabırla bekledik. Cumhuriyet gazetesinde çıkan yanlı haberin manşet sayfasında yer alan başlık ve gazete sayfasının içeriğindeki haber bir birinden farklı ve çelişkilerle dolu olduğu görülmektedir. Bu durumun Cumhur İttifakına zarar vermek amaçlı yanlı ve maksatlı olarak çıkarıldığı aşikârdır. Konuyla ilgili tekzip yazısı gönderilecek olup aynı zamanda her türlü hukuki işlem yapılacaktır . Dünyanın, yakın coğrafyamızın ve ülkemizin geçmiş olduğu hassas bir dönemde MHP ve AK Parti dayanışması ve kardeşlik hukukuna hiçbir güç engel olamayacaktır . Cumhur ittifakının yereldeki temsilcileri olarak BU İTTİFAKIN sonuna kadar savunucuları olduğumuzun bilinmesini isteriz.
En kısa zamanda bütün maksatlı ve bel altı dedikodular, cevabını bulacaktır .
Kimseden, hele adli makamlardan saklanan gizlenen bir şeyimiz olmadığı gibi alnımız ak yüzümüz açıktır .
Kamuoyuna duyurulur.''