Erzurum Haber Girişi : 07 Aralık 2019 21:13

Başkan Terzioğlu Lütfübey nerede?

Başkan Terzioğlu Lütfübey nerede?
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Haluk Terzioğlu,parti binasında düzenlediği basın toplantısında kentin gündeminde yer alan olayların değerlendirmesini yaptı.

Başkan Terzioğlu Kent gündemini değerlendirdi

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Haluk Terzioğlu,parti binasında düzenlediği basın toplantısında kentin gündeminde yer alan olayların değerlendirmesini yaptı.
Son günlerde kamuoyunda geniş yankı uyandıran uçak sefer sayısının azaltılması ve uçak bilet fiyatlarının artışı konusunu gündemine alan Terzioğlu,değerlendirme yaparken Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'na da (ETSO) gönderme yaparak ''Lütfü Bey (Yücelik) nerede,yaşanan olaylar karşısında Erzurum Ticaret Sanayi Odasının sesi neden çıkmıyor'' diye sordu.
Ak Parti Milletvekili İbrahim Aydemir’in geçtiğimiz haftaya damgasını vuran ve gündem oluşturan  önerisinden hareketle sözlerine başlayan Başkan Terzioğlu, “Uçakların inmediği havalimanın adını Recep Tayyip Erdoğan havalimanı koyalım, gitsin” dedi. 
Terzioğlu şunları kaydetti;''Havalimanı konusunda Erzurum'da siyasetçiler kabiliyetsizliklerini ortaya koydular.Bu şehrin idarecileri memleket nasıl idare edilir bunu değilde nasıl idare edilmez bunu gösterdiler.Memleketimizin Turizm şehri olduğunu söylüyoruz.Turizm şehrine yapılacak olan uçak sefer sayısında Kış mevsimi münasebetiyle değişiklik yapılamaz mı ?Kış mevsimi gelince sefer sayısı düşürülüyor.Okulları dahi tatil etmeyecek kar yağışında uçak seferleri iptal edildi.Siz bu kışı nasıl geçirmeyi düşünüyorsunuz ? Sayın Vekilimiz İbrahim Aydemir, havalimanının adının değiştirilmesini önerdi. Derdimiz, tasamız bitti bir havalimanının adını değiştirmek mi kaldı?”

Sivil Toplum örgütleri nerede ? 

İnsanımız çok mutlu değil.Sokağa çıkınız sokakta insanların yüzüne bakınız kimse mutlu değil.Turizm şehri olan Erzurum'da uçak seferleri iptal oluyor sefer sayıları düşürülüyor.Uçak fiyatlarında fahiş artışlar var.Ve hiç bir sivil toplum örgütünden ses çıkmıyor.Sesi çıkan bir tek İyi parti.Lütfü Bey,(Yücelik) nerede,yaşanan olaylar karşısında Erzurum Ticaret Sanayi Odasının sesi neden çıkmıyor ?Kimse kalkıpta arkadaş bu uçak meselesini hep birlikte el birliğiyle çözelim demiyor.Erzurum insanı mutluymuş, hayatından memnunmuş. Gelsin de kahvehaneleri bir görsün, oradaki gençlerle konuşsunlar bakalım kim mutlu? Bu şehirde yaşamak için bir sebep olmalı. Ekonomi ortada, hayvancılık bitti. Erzurum’da çoğu kimse yaşamak istemiyor. Bir zamanların mağrur, görkemli şehri Erzurum, o mağrur şehrin kasabası haline geldi.”

Erzurum'da bizler kalacağız

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 bütçesi 1 katrilyon 300 trilyon lira olarak belirlendi. Bu bütçenin kaç lirası faiz giderlerine ayrıldı? Bütçede yatırım giderleri ne kadar? Erzurum Belediyesi bizimdir, halkın malıdır.
Diğer yandan Sayın Sekmen, kadrolarını sürekli değiştiriyor.Bu değişimin sebebi de yine kendisindedir. Bunu da bize izah etsin.Her dakika kadro değişimi, her dakika kişileri değiştirmesinin elbette bir gerekçesi vardır.Biz duyumlarımızı dedikodu aşamasında olduğu için bugün burada söylemek istemiyoruz.Ancak bunları da lütfen bizimle paylaşsın.
Çünkü Erzurum Büyükşehir Belediyesi hepimizindir.O'nun ne kadar payı varsa benim ondan daha çok payım var.Çünkü Sayın sekmen görevi sona erdiğinde Erzurum'da yaşamaya devam etmeyecek.Erzurum'da bizler kalacağız.