Erzurum Haber Girişi : 10 Ağustos 2019 22:48

BAŞKAN YİĞİDER’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN YİĞİDER’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI
Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, takım elbise ve yazı

Başkan Yiğider mesajında, "İslam aleminin ve tüm insanlığın birlik ve beraberlik içerisinde huzurlu  ve mutlu bir Kurban Bayramı geçirmesini temenni ediyorum" dedi.

Bayramların insanlar arasındaki sevgi ve saygıyı perçinlediğini anlatan Tortum  Belediye Başkanı Muammer Yiğider, mesajını şu şekilde sürdürdü :"Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği,insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları,kardeşçe kucaklaştığı, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği,kuvvetlendiği günlerdir. Kurban Bayramının, bir yandan duyguların tazelenerek,ruhların dinlendirilerek bir yandan da geçen zamanın muhasebesi yapılarak geçirilmesi yararlı olacaktır. Sevginin, paylaşmanın, dayanışmanın,dargınlıkları aradan kaldırıp yeniden kucaklaşmanın, duygu birliğinin en üst noktaya çıktığı böyle zamanların çoğaltılması ve her günün bayram gibi yaşanabilmesi için gayret sarf etmeliyiz. Kurban Bayramı ve diğer özel günlerin bizlere hatırlattığı en önemli husus budur."

Kurban ibadeti müslümanlar arasındaki dostluğu, kardeşliği pekiştiren müstesna ibadetlerden biridir. Tüm vatandaşlarımın bu anlayışla bayramlarını geçirmelerini diliyorum. Küslüklerin sona erdiği, sağlıklı, huzurlu bir bayram geçirmeniz temennisiyle.
Kurban Bayramınız Mübarek Olsun...
Muammer Yiğider
Tortum Belediye Başkanı