Magazin Haber Girişi : 27 Kasım 2019 18:44

BB: ​7. KAYSERİ FİLM FESTİVALİ’NDE BAŞLIYOR

BB: ​7. KAYSERİ FİLM FESTİVALİ’NDE BAŞLIYOR
Talas Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle, Anadolu Sinemacılar Derneği tarafından ve Kadir Turna direktörlüğünde gerçekleşecek olan 7.Kayseri Film Festivali sinemadan aldığı ilhamla yarın başlıyor.

Bu yıl Ufuk Bayraktar, Serdar Orçin, Mehmet Çepiç, Yağmur Ün, Nilay Erdönmez, Suna Yıldızoğlu, Yusuf Sezgin Alican Yücesoy, Mehmet Yılmaz Ak gibi birbirinden ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek festivalde Türkiye sinemasından birçok film ve etkinlik Kayserili sinemaseverlerle buluşacak.

 

“Sinema Düşleri Gerçek Gerçekleri Düş Yapar...” sözü ile Kayserili sinemaseverlerin bol bol hayal kurabilecekleri filmlerin, atölyelerin, sergilerin, söyleşilerin ve panellerin olduğu festival 4 gün sürecek.

 

 

Açılış Galası

Festivalin açılış galası 28 Kasım akşamı Kayseri Park’ da gerçekleştirilecek. Açılış Sergisi ile Açılış Gala gecesinin ardından festival Yönetmenliğini Nihat Durak’ın yaptığı başrollerini Kadir İnanır, Vahide Perçin, Timur Acar, Erdal Beşikçioğlu ve Aybüke Pusat’ın paylaştığı “Kapı” filmi ile başlayacak.

 

FESTİVALDE TOPLAM 43 FİLM

10 film Altın Çınar için yarışıyor

Bu yılın önemli yerli yapımlarının bir araya geldiği, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda bir film 30.000 TL ve Altın Çınar ödülü için yarışacak. Yapımcı, yönetmen ve senarist Abdullah Oğuz’un başkan olduğu ve oyuncu İpek Tuzcuoğlu, oyuncu, senarist, yönetmen Görkem Yeltan, kurgu yönetmeni Mustafa Preşeva ile görüntü yönetmeni Gökhan Atılmış’dan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi yılın en iyi yerli filmini seçecek. Festivalde bu yıl 10 film jüri karşısına çıkacak ve Burak Çevik’in “Aidiyet”, Murat Pay’ın “Dilsiz”, Seyid Çolak’ın “Kapan”, Eylem Kaftan’ın “Kovan”, Serhat Karaaslan’ın “Görülmüştür”, Olgun Özdemir’in “Kızım Gibi Kokuyorsun”, Kıvanç Sezer’in “Küçük Şeyler”, Maryna Er Gorbach ile Mehmet Bahadır Er’in “Omar ve Biz”, Can Evrenol’un “Peri” ve Ali Vatansever’in “Saf” filmleri yarışacak.

 

Sinema yazarı Burçak Evren, sinema yazarı Prof. Dr. Bülent Vardar ve sinema yazarı Fırat Sayıcı’dan oluşan SİYAD Jürisi ise 10 film arasından “Sinema Yazarları Derneği (SİYAD)” ödülünü belirleyecek.

 

Yapımcı Bulut Reyhanoğlu, senarist ve yönetmen Vuslat Saraçoğlu ile oyuncu Emre Kızılırmak’tan oluşan Ulusal Kısa Kurmaca Film Yarışması Jürisi Gökalp Gönen’in “Avarya”, Koray Arıgümüş’ün “Değişen Bir Dünyaya Karşı”, Benhür Bolhava’nın “Finiş”, İnan Erbil’in “GK”, Deniz Felek’in “Gümüş”, Berk Sata ve Mert Sata’nın “Mutavva”, Onur Doğan’ın “Reddedilen”, Ramazan Kılıç’ın “Servis”, Alican Yücesoy’un “Taş” ile Erinç Durlanık’ın “Yasemin Adında Bir Salon Bitkisi” filmlerini değerlendirecek.

 

Yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu, Yönetmen – Müjgan Taner ve Akademisyen- Yönetmen Musa Ak’dan oluşan jüri, Ulusal Kısa Belgesel Film Yarışması için; Kıvılcım Akay’ın “Amina”, Nuray Kayacan’ın “Ardında Kalanlar”, Yasin Semiz’in “Asfaltın Altında Dereler Var”, Burcu Esenç’in “Bir Rüya Gördüm”, Furkan Ruşen’in “Gökdelenlerin Gölgesinde Yaşamak”, Abdülgafur Şahin’in “Kudüsün Işıkları”, Sinan Bal’ın “Olmaz Dediler Oldu”, Evrim İnci’nin “Paradoks Bir Koşu”, Bedran Güzel’in “Sezen Sokakta” ve Ebru Çakırkaya’nın “Son Kabileler” filmlerini değerlendirecekler.

 

Semir Aslanyürek’ Ustaya Saygı

Festivalde yer alan Ustaya Saygı bölümünde "Semir Aslanyürek"e duyulan saygı ve sevgi dolayısıyla "Kaos" ve "7 Avlu" filmlerinin gösterimi yapılacak. Engelsiz Sinema bölümünde ise Özhan Eren'in "Son Mektup" ile Murat Saraçoğlu ve Özhan Eren'in yönetmenliğindeki "120" filminin gösterimi yapılacak. Çocuk sinemaseverlerin de unutulmayacağı festivalde kimsesiz çocuklar için "Kral Şakir Korsanlar Diyarı" filminin özel gösterimi yapılacak.

 

Festival Sohbetleri ve Masterclass’lar

Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra söyleşi ve paneller de gerçekleştirilecek. "Yeşilçam Sohbetleri" adı altında usta oyuncular "Yusuf Sezgin" ve "Suna Yıldızoğlu"nun sevenleri ile anılarını paylaşacağı iki söyleşi yer alacak. "Semir Aslanyürek" ile "Senaryo Kuramı" üzerine bir söyleşi ve ödüllü görüntü yönetmeni "Andreas Sinanos" ile Master Class ve oyuncu yönetmen "Aydın Orak" ile oyunculuk atölyesi olacak. TRT Ortak ve Dış Yapımlar Müdürü "Faruk Güven" ve yapımcı "Halil Kardaş"ın katılımları ile "Belkıs Bayrak" moderatörlüğünde "Bağımsız Yapımlar İçin Ortak Yapım Süreci" konulu bir panel gerçekleştirilecek. Ayrıca festival boyunca hem Yeşilçam'ın ölümsüz sanatçılarına ait hem de usta oyuncu Hülya Koçyiğit'e ait fotoğrafların olduğu iki farklı sergi yer alacak.

 

En iyi kısa kurmaca filme 5.000 TL ödül verilirken, en iyi belgesel filme ise 5.000 TL ödül verilecek. Altın Çınar Ödülleri 1 Aralık’da gerçekleşecek gala gecesinde sahiplerini bulacak.

 

 

FESTİVAL PROGRAMI

28 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek 7. Kayseri Film Festivali’nde film gösterimleri ağırlıklı olarak Kayseri Park AVM Sinema Salonları’nda gerçekleştirilecek.

28 Kasım Perşembe günü saat 18.30’daki açılış kokteyli ve sergiyle başlayacak olan festivalin ilk gününde saat 19.00’da açılış filmi izlenecek. Aynı gün ERÜ Süleyman Çetinsaya İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda saat 11.00’den 17.15’e kadar hem belgesel yarışma filmleri hem de özel gösterimler gerçekleştirilecek.

 

29 KASIM CUMA

29 Kasım Cuma günü ise Kayseri Park Sinemaları’nda saat 11.00-21.30 arası salon 1 ve salon 2’de hem ulusal metraj yarışma filmleri hem de özel gösterim filmleri izlenebilecek. Aynı gün ayrıca Talas Osmanlı Sokağı Tol Kilise’de Yeşilçam Sergisi, Yusuf Sezgin Söyleşisi ve Aydın Orak ile atölye çalışması gerçekleştirilecek. Cuma günü bunlarla birlikte ERÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda 10.30-14.05 saatleri arasında kısa metraj yarışma filmlerinin gösterimi yapılacak.

 

29 Kasım Cuma günü ERÜ İletişim Fakültesi’nde iki de panel düzenlenecek. Panellerin ilkinde Belkıs Bayrak moderatörlüğünde ‘Bağımsız Yapımlar İçin Ortak Yapım Süreci’ konusu işlenecek. Faruk Güven ve Halil Kardaş’ın katılacağı panel saat 14.30’da başlayacak.

İkinci panel ise saat 16.00’da başlayacak. ‘Anadolu Belge Ekolü’ konulu panelde H. Basri Özdemir, Musa Ak, Turgay Kural, Özcan Gürbüz ve Kerim Abanoz konuşmacı olarak yer alacak.

 

30 KASIM CUMARTESİ

Festivalin üçüncü gününe ise yine çok çeşitli etkinliklerle devam edilecek. Kayseri Park Sinemaları salon 1 ve salon 2’de 11.00-21.00 saatleri arasında film gösterimleri devam ederken Talas Osmanlı Sokağı Tol Kilise’de Yeşilçam Sergisi gezilebilecek. Aynı yerde saat 14.15’te Suna Yıldızoğlu söyleşisi ile 16.30’da Andreas Sinanos ile Master Class gerçekleştirilecek.

 

ÖDÜL TÖRENİ 1 ARALIK’TA

7. Kayseri Film Festivali, 1 Aralık Pazar günü düzenlenecek kapanış kokteyli ve ödül töreni ile sona erecek. ERÜ Sabancı Kültür Merkezi’ndeki kapanış organizasyonunun yanı sıra Kayseri Park’ta yine 11.30-14.00 arası film gösterimleri de yapılacak. Kayseri Park’ta ayrıca Hülya Koçyiğit Sergisi açılacak.

 

www.kayserifilmfestivali.org

[email protected]

facebook.com/KayseriFilmFestivali

twitter.com/kayserifilmfestivali

instagram.com/kayserifilmfestivali