yazarlar Haber Girişi : 29 Mayıs 2019 13:38

BİR KARPUZ HİKÂYESİ

BİR KARPUZ HİKÂYESİ
Yaşadığımız gün itibariyle Devletin açıkladığı endekse göre açlık sınırının 2150 TL. Yoksulluk sınırının 6200TL. Olduğu ülkemizde ekonomide gelinen durum apaçık ortadadır.
Şöyle bir beyin fırtınası yaparsak eğer ülkemizde yaşayan 82 milyon kişinin yüzde kaçının 6000TL.nın üstünde maaş aldığını düşünürsek demek ki gelinen noktada sadece mutlu bir azınlık dışında ülke insanları yoksulluk ve perişanlık içindedir. Nerden geldik bu konuya bilir misiniz dün marketten bir karpuz aldım kilosu 3.95 TL. Bir karpuz 42.74TL.eskiden yaz geldiğinde üzüm, karpuz, birde yanında peynirle ekmek odlumu bir öğünü kurtarırdı insanlar. Birde o kadar zevkliydi ki karpuz peynir ekmek yemek. Kimi yerlerde traktör dolusu, kimi yerde at arabası dolusu alınırdı karpuzlar ve evlerdeki sedirlerin altı, kilerler dolu olurdu. Nerdeyse kişi başı bir karpuz yenildiği bile olurdu. mutluydu insanlar cıvıl cıvıldı çocuklar ev halkının çocukları karpuzları taşımak için birbirleriyle yarışırlar dı güle oynaya.erikler, kirazlar,yemişler dallardan toplanırdı ? Bazılarımız bilir elbet kuyular vardı bazı evlerin avlularında karpuzlar soğuması için kuyulara bırakılır çıkartıldığında buz gibi olurdu. Her sey çok güzeldi o günlerde bol bol bulunurdu her türlü sebze meyve.. Ülkemizde uygulanan tarım ve ekonomi politikaları bu güne getirdi güleç yüzlü halkımı. Dünyada kendine yeten ülkeler arasın da üst seviyelerde yer alırken tarımın , hayvancılığın bitirilmesi tarlaların yerine betonlaşma getirdi bizi bu günlere.. İnsanların temel ihtiyaçları patates, soğan, domates, sivri biber daha birçoklarını sayabiliriz hepsi şimdi ateş pahası işsizlik başını almış gidiyor, küçük esnaf kepenk kapatıyor, sanayiciler, büyük markalar iflas ediyor ya da iflas etmemek için işten işçi çıkartıyor. Nereye kadar?.. Beyaz yakalılarımız yani memurlar açlıkla yaşam arsında mücadele ediyor. EYT?liler, tazminatları rafa kaldırılmaya çalışılan işçiler, iş bulamayan üniversite mezunları, yazdıklarından dolayı çalıştığı gazetelerle ilişiği kesilen yazarlar, gazeteciler? Daha birçok demokrasiden yoksun uygulamalar nereye kadar? Sendikal haklar, içi boş sendikalar emekçinin haklarını koruyamayan yapısal farklılıklar. Uyan silkin üstünden at karabulutları ?vurulduk ey halkım unutma bizi? Yaşam devam ediyor? Cem ERDEVECİLER
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.