Erzurum Haber Girişi : 14 Kasım 2019 22:11

Büyükşehir'den Örnek çalışma

Büyükşehir'den Örnek çalışma
Erzurum Büyükşehir Belediyesinin bu çalışması çok beğenildi Neden mi! İşte Nedeni!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN EN GÜZEL ÇALIŞMASI GECE ÇALIŞMASI

Erzurum'un en işlek caddesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarından Araplar düzü Caddesi giriş istikametinin karşısında bulunan taşıtların yoğun olduğu yollarda, yayaların karşıdan karşıya iki aşamada geçebilmeleri için, yolun ortasında ve yola koşut olarak düzenlenmiş orta Refüj de ki çalışma.

 

Büyükşehir Belediye Başkanlığının Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından araç ve yayaların çok az olduğu saatlerde çalışma başlatılarak mükemmel bir şekilde sonlandırması işte nedeni bu.

 

Çünkü , Türkiye'nin en kalabalık yirmi dokuzuncu şehri olan 348 bin merkez nüfüsuna ve 174 bin araç sayısına sahip Erzurum şehir merkezinde Büyükşehir başta olmak üzere diğer Belediyelerin ( Palandöken Beld.Yakutiye Beld.) Alt yapı,Asfaltlama,Park ve Bahçe düzenleme gibi çalışmaların gündüz yapıldığında Araç ve Yaya trafiğini  olumsuz etkilemekte.

Dünya'da özellikle avrupa Ülkelerinde Belediyelerin şehir halkının rahatsız etmeden gece mesaisi yaparak çalışma örneğine bugün, Erzurum Palandöken ve Yakutiye Merkez ilçelerinin sınır yolu olan Fatih Sultan Mehmet Bulvarında Büyükşehir Belediyesinin sessiz sedasız araçları ile birlikte şehir halkını rahatsız etmeden yapması işte beğeni nedeni bu.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in bu dönemde görev yapan ekip görevlileri ile birlikte Palandöken Belediye Başkanı Muhammed Sunar,Yakutiye Belediye Başkanı Dr.Mahmut Uçar ve Aziziye belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan'ın başarılı Alt yapı ve Kentsel dönüşüm çalışmaları çok güzel olduğu için takdir topladı.

Edinilen bilgilerde Başkan Mehmet Sekmen'in  ile bu tür çalışmaların gece yapılsın talimatları doğrultusunda yapılan bu Avrupa Metodlu alt yapı çalışmasının diğer çalışmalarada yansıyacağı tahmin ediliyor.