Ekonomi Haber Girişi : 02 Ekim 2019 22:43

Çalışmayan Ev Kadınlarına Müjde !

Çalışmayan Ev Kadınlarına Müjde !
Ev kadınlarına müjde geldi ! Çeşitli nedenlerden dolayı çalışamayan ev kadınlarına artık emeklilik yolu açıldı.

Çalışmayan Ev Kadınlarına Müjde ! ile ilgili görsel sonucu

Ev kadınlarının çeşitli özel nedenlerden dolayı çalışma hayatında yer alamadığı biliniyor. Fakat bu noktada devlet tarafından çalışmayan, iş sahibi olmayan ev kadınları için aylık maaş alma olanağı sunuluyor. Çoğu ev kadınının habersiz olduğu bu ödemeye ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Emekli Olmak Mümkün

Çalışmaya ev kadınları için sunulan imkânlardan ilki emekli olarak aylık gelir elde etmektir. Bu noktada çalışmadan prim kazanarak emekli ev kadınları emekli olabilmekte ve kendilerine maaş bağlanabilmektedir. Bunun için 3 şartın sağlanması gerekiyor. Bunlardan ilki yıl için belirli bir süre sigortalı çalışmak, yaş için şart ise tarihe göre belirlenmekte olup son olarak isteğe bağlı sigorta yer alıyor. Ayrıca bu sistemden yararlanmak için çalışmamak, emekli olmamak ve 18 yaşından büyük olmak gerekiyor. Ev kadınları isteğe bağlı sigortalılar kendi primlerini kendileri ödeyerek günlerini tamamlayıp emekli olabilmektedir. En yakın SGK müdürlüğüne dilekçe vererek sigorta başlatılmaktadır.

Sistemde Eksik Günleri de Tamamlamak Mümkün

Her ay prim yatırarak ayrıca emeklilik gününü tamamlamak da mümkün. Daha önce çalışan ve primi eksik kalan ev hanımları da bu sistemde primlerini tamamlayarak emekli olabilmektedir. Kendi primlerini ödeyen ev kadınları 1 Ekim 2008 sonrası Bağ-Kur kapsamında değerlendiriliyor. Ödenecek olan tutar ise asgari ücrete göre belirlenmekte olup en az 818,68 TL maaş ödenmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.