Erzurum Haber Girişi : 18 Nisan 2021 18:52

CHP’den istifa edip Memleket Hareketi’ne katıldı

CHP’den istifa edip Memleket Hareketi’ne katıldı

Sırasıyla

1996-1997 CHP Erzurum İl Gençlik Kolları başkanlığı,

SHP-CHP Birleşme Kurultayı üst kurul delegeliği

CHP Merkez İlçe Saymanlığı,

CHP Erzurum İl Yönetim Kurulu üyeliği ve Mali işlerden sorumlu İl Başkan yardımcılığı yapan CHP’nin tanınan siyasetçilerinden Hakan POLAT Memleket Hareketi’ne katıldığını açıkladı.

 

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisinde Atatürkçü ve Ulusalcı kimliği ile bilinen ve aynı zamanda Reklam Ajansı sahibi olarak tanığımız Erzurum siyasetinin tanınan ve sevilen isimlerinden  Polat Partisinden istifa ederek Muharrem İnce’nin kurduğu Memleket Hareketi’ne geçerek Muharrem İnce ile yol yürüme kararı aldığını belirtti.

 

Hakan Polat, “üyesi olmaktan her zaman onur duyduğunu CHP’nin bir sarkaç misali oradan oraya savrulmasının ve bu savrulmalar karşısında maalesef ki kurucu değerler ve Kurucu felsefeden uzaklaşarak çizgisini ve ideolojisini kaybettiğini, bunların yanı sıra parti üst ve yerel yönetimlerinin partinin ilke ve politikalarını benimsememiş ve hatta hayatı boyunca CHP’nin Kurucu iradesi ve onun kurumsal politikalarından rahatsız olmuş kişiler tarafından yönetilmesini kabul edilebilir bir durum olmadığından dolayı CHP’den istifa ettiğini belirterek Bundan sonraki süreçte ben ve arkadaşlarım Heyecanı ve kişiliğine güvendiğimiz, söylem ve eylemleri ile Türkiye için umut olmaya devam eden, sözde değil özde Atatürkçü duruşu ile kendini kabul ettiren. Önce partim değil. Önce Memleketim anlayışı ile Milliyetçi duruşunu ortaya koyan Sayın Muharrem İnce ve onun oluşumu olan şu anki durumda hareket olarak siyasallaşan Memleket Hareketinde bir nefer gibi çalışacağını” belirtti.

 

Polat açıklamasında ” CHP’ye ilk adımımı attığımda henüz bıyıklarım terlememişti; 17-18 yaşlarında tanıştım CHP’yle. Ne büyük gurur ne büyük heyecan, ne büyük umutlar... 45 yıllık ömrümün tam 28 yılı. Ödenen bedeller, hayatta kaçırılan fırsatlar, yarım yaşanan bir gençlik, uzayan okul, kaybedilen yıllar… Normalde çok iyi arkadaş olabilecekken parti içi mücadelede kırılan-küsülen dostlar... Dönüp bakınca her şeye rağmen defalarca hepsini iyi ki yapmışım diyor insan... Çok büyük bir duygusal bağ Cumhuriyet Halk Partili olmak biliyorum. Ben siyasette hep özgür kalmayı önemli gördüm. Partiye hep verdim, hiç almadım. Ne işe girmek istedim, ne ihale, ne de bankamatik kartı… Ama özgür olmanın getirdiği bir yük vardır, sık sık bir güce iradeni teslim etmediğin için kendi kararlarını vermen, tercihte bulunman gerekmektedir... “CHP’yi düzeltmeden Türkiye’yi düzeltemeyiz” “önce CHP’de devrim, sonra Türkiye’de devrim” söylemlerimiz, bugünkü şartlar göz önünde bulundurulduğunda gerçekleşmesi imkansız hayaller... Bugün tarih, ideoloji ve bilincimiz önümüze yeni bir yol koyuyor... CHP’de olmak mı, yoksa CHP’li olmak mı? Bir siyasal partiyi var eden şey; bina, isim ve logo mu, yoksa ideoloji kadro ve eylem mi? İki soru için de ikinci seçenek daha ağır basıyor. Bu sebeple 18 yaşımın ilk günü üye olduğum partimden bugün itibariyle Sn. Muharrem İnce’nin başlatmış olduğu Memleket Hareketi’ne katılmak ve Türkiye’ye yeniden umut olmak için, kapısını çaldığımız büyük hasret için bugün 28 yıl emek verdiğim Parti'den istifa ediyorum. İnanıyorum çok başarılı olacağız, milletimiz gönlünde bize büyük bir yer açacak. Bu gidiş partinin içerisinde rant odakları tarafından yapmamıza izin verilmeyen şeyleri dışarıda yapacağımız, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğimiz, ideolojimize bağlı olarak; Türkiye’yi bu iktidardan kurtarma ve mutlu yarınlara ulaştırma yolculuğumuzdur.”

Bu duygu ve düşüncelerle 28 yıldır CHP çatısı altında birlikte çalışma fırsatı bulduğum il ve ilçe başkanlarıma, yöneticilerime, aldığım her görevde beni bağrına basan CHP'li yurttaşlarıma hayatıma kattıkları her şey için teşekkür ediyorum. Eğer varsa ben sizlere hakkımı helal ediyorum. Siz de bana hakkınızı helal edin. Kalın sağlıcakla… Ya da gelin birlikte başaralım; inandığımız yoldan, inandığımız şekilde, inandığımız insanlarla Türkiye’yi olması gerektiği yere taşıyalım!”