Güncel Düzenleme Tarihi : 29 Kasım 2020 18:42 Haber Girişi : 29 Kasım 2020 18:44

Cübbeli Ahmet Hoca, Milli Görüş'ü Almanya'yla ilişkilendirdi! Milli Görüş'ten tepki gecikmedi...

Cübbeli Ahmet Hoca, Milli Görüş'ü Almanya'yla ilişkilendirdi! Milli Görüş'ten tepki gecikmedi...
CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına katılan Cübbeli Ahmet Hoca, Avrupa'daki İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı'nı Almanya'nın desteklediğini öne sürerek Alman hükümetiyle ortak hareket ettiğini ima eden açıklamalarda bulundu. Cübbeli'nin idd

Cübbeli Ahmet Hoca, Milli Görüş'ü Almanya'yla ilişkilendirdi! Milli Görüş'ten tepki gecikmedi...

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulunan İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden olan Cübbeli Ahmet HocaAvrupa'daki İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı hakkında çok tartışılacak ifadeler kullandı. Programa bağlanarak cevap hakkını kullanan İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Genel Başkanı Kemal Ergün, Cübbeli'nin açıklamalarına tepki gösterdi.

ALMANYA, MİLLİ GÖRÜŞ'E ÇOK BÜYÜK GÜÇ VERDİ

Milli Görüş'ün bir tarikat çıkardığını ve adını ''Tarikat-ı Muhammediye'' koyduğunu belirten Cübbeli Ahmet Hoca, ''Alman devleti Milli Görüş'e imkan verdi. Yoksa Almanya'da nasıl cami tutacak vatandaş, parası mı yeter? Milli Görüş en büyük gücü Almanya'da buldu. Almanya bunlara özellikle, çok özellikle ciddi bir güç verdi. Normalde vermez. Şimdi Ülkücülerin derneklerini kapatıyorlar. Şimdi sen şeriatçıyım diyorsun, senden daha çok rahatsız olması lazım değil mi? Ben 'Milli Görüş' Almanya'ya çalışıyor demiyorum. Türkiye'yi zora sokacaklar şeylere Almanya destek veriyor.'' ifadelerini kullandı.

PARA TOPLAMAK İSTEDİĞİNDE MÜSAADE ETMEDİĞİMİZ İÇİN BUNLAR?

Cübbeli Ahmet Hoca'nın açıklamalarının ardından cevap hakkını kullanmak için yayına bağlanan İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Genel Başkanı Kemal Ergün, ''İslam Toplumu Milli Görüş teşkilatı 1967'de kurulmuştur. En önemli özelliği sivilliğidir. Hiçbir fon kullanmadık. Cemaatimizle camileri, okulları yaptık. Burada bir töhmet varmış gibi ifadeyi Ahmet Mahmut Ünlü'ye yakıştıramadım. Acaba kendisi 20 yıl önce gelip para toplamak istediğinde müsaade etmediğimiz için mi bunları söylüyor.'' ifadelerrini kullanarak tepki gösterdi.

GENELLEMECİ YAKLAŞIMINIZ BİR HOCAYA YAKIŞMIYOR

Almanya'nın fonladığını söylemediğini ifade eden Cübbeli Ahmet Hoca'ya Kemal Ergün "Ne dediğinizi insanlar gayet iyi duydu. Yapmayın bunları, sizinle polemiğe girmek istemiyorum. Genellemeci yaklaşımınız bir hocaya yakışmıyor. Bu meselelerde konuşurken ölçülü olmaya davet ediyorum" cevabını verdi.