Güncel Düzenleme Tarihi : 18 Temmuz 2020 21:12 Haber Girişi : 18 Temmuz 2020 21:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Türkiye'nin Otomobili fabrikası için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla temel atma töreni düzenlendi. Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan,''Fabrikayı 18 ayda tamamlamayı ve aracımızı 2022 yılının son çeyreğinde banttan indirmeyi planlıyoruz'' dedi.

Yerli araba TOGG'un fabrikasının temel atma töreni gerçekleşti!

Türkiye'nin Otomobili'nin üretileceği TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri'nin temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle atıldı. Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, (Yerli Otomobil) "60 yıllık hayalimizi gerçekleştiriyoruz" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI;

60 yıllık hayalimizi anlamlı bir buluşmayla gerçeğe dönüştürüyoruz. Tarihi bir adım attığımız böyle bir günde sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Türkiye'nin otomobili sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok yerinde ses getirdi. Ülkemizin büyüyüp güçlenmesinden rahatsızlık duyanlar yoğun bir karalama kampanyası başlattılar. Hayatlarında ülke ve millet hayrına bir çivi çakmamış olanlar koro halinde iftira üretme yarışına koyuldular.

60 yıl sonra bile olsa Türkiye'nin böyle bir hamleye girişmesi içimizdeki bazı çevrelerin adeta kabusu haline geldi. Tüm çabalarına rağmen projede bir kusur bulamadılar.

Salgına rağmen devasa bir projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Tasarım aşamasında bu güzel eseri öldürmeye çalışanlara en güzel cevabı veriyoruz.

'Bu proje (yerli otomobil) yatırım zincirimizin altın halkasıdır.

DEVRİM ARABALARINA DA AYNI ŞEKİLDE SALDIRDILAR!

Devrim arabaları en başından itibaren öksüz kalmış; basın, bürokrasi ve siyasette güçlü uzantıları olan ithalatçı lobi tarafından basit gerekçelerle devre dışı bırakılmıştır. Türkiye'nin Otomobili'ni tanıttığımızda bizi eleştirenlerin hepsi 60 yıl önce Devrim arabalarına aynen bu şekilde saldırıyorlardı.

Son 18 senede neleri başardıysak sabotajlara, tehditlere rağmen başardık. Son 18 yılda tabiri caizse hem şeytan taşladık hem de tavaf yaptık. Sorunların, sıkıntıların, eksikliklerin büyüklüğü karşısında geri adım atmadık. Asla umutsuzluğa kapılmadık.

4 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Fabrika alanında 4 binin üzerinde vatandaşımız istihdam edilecek

ARACIMIZI 2022 YILININ SON ÇEYREĞİNDE BANTTA İNDİRMEYİ PLANLIYORUZ

Fabrikayı 18 ayda tamamlamayı ve aracımızı 2022 yılının son çeyreğinde banttan indirmeyi planlıyoruz.