politika Haber Girişi : 03 Ağustos 2019 21:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan süpriz ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan süpriz ziyaret
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP içindeki Pelikan yapılanması olarak bilinen kendilerini düşünce kuruluşu olarak tanımlayan Pelikan grubunu ziyaret etti.

erdoğan pelikancılar buluştu ile ilgili görsel sonucu

PELİKAN GRUBU NEDİR?
Kamuoyunun ilk olarak 1 Mayıs 2016’da adını duyduğu Pelikan grubu, o dönem Başbakan olan Ahmet Davutoğlu’na karşı sert ifadelerin yer aldığı ‘Pelikan Bildirisi’ni yayınlamıştı. ‘Pelikan Darbesi’ olarak da anılan bildirinin yayımlanmasından günler sonra Davutoğlu istifa etmişti.

 
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pelikan Yalısı olarak bilinen Bosphorus Global'i yalısında ziyaret etti. Twitter hesabından ziyareti duyuran Bosphorus Global, "Yurt dışı faaliyetleri hakkında da bilgi verildi" ifadelerini kullandı. 

BOSPHORUS GLOBAL ERDOĞAN ZİYARETİNİ DUYURDU
Kendisini “düşünce kuruluşu” olarak tanımlayan Bosphorus Global (Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerini ziyaret ettiğini duyurdu. Erdoğan'ın yaklaşık 1,5 saat süren ziyaretine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un da eşlik etmesi dikkat çekti. 


Bosphorus Global, Twitter hesabından söz konusu ziyareti, "Başkan Erdoğan müessesemize teşrif buyurdular. Başkan Erdoğan'a müessesemizin Fetö Gerçekleri, Yek Vücut, Doğrusu Ne, Facts of Turkey, Fact-Checking Turkey, Chronicles of Shame gibi projelerinin yanı sıra yurt dışı faaliyetleri hakkında da bilgi verildi." ifadeleriyle duyurdu.  


 
ZİYARETTE HİLAL KAPLAN VE EŞİ SÜHEYB ÖĞÜT DE YER ALDI
Erdoğan ile Pelikancılar grubu görüşmesinde AKP içindeki Pelikan yapılanmasının önde gelen isimlerinden olduğu söylenen Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan ve eşi Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi Başkanı Süheyb Öğüt de yer aldı.

DAVUTOĞLU Bitsin Artık Bu Roman 
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ekibinde, Recep Tayyip Erdoğan'ın Pelikancılar ziyaretine cevap gecikmedi. Bir videoyla cevap veren Davutoğlu taraftarları videoda, "Bitsin artık bu ucuz roman" sözleri söylenirken; Hilal Kaplan, AHaber sunucusu Erkan Tan, Cem Küçük ve Rasim Ozan Kütahyalı, Güneş gazetesi genel yayın yönetmeni Turgay Güler gibi isimlere yer verildiği görüldü.

Hakan Dikmen