Erzurum Haber Girişi : 22 Şubat 2021 19:10

DADAŞIM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİN’E UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTİYOR

DADAŞIM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİN’E UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTİYOR
Atandığı ilk günden bu yana Atatürk Üniversitesi'nin çıtasını hep yükseklerde tutan Rektör Çomaklı'dan Dadaşım uzay bilimleri Fakültesi istiyor.

atatürk üniversitesi - erzurumlurabia

Haber sitemize konuşan Erzurumlu vatandaşlar “Atatürk Üniversitesine yeniden Rektör olarak seçilen Prof.Dr.Rektör Ömer Çomaklı ile Erzurum Atatürk Üniversitesine yeni bir kan, yeni bir hayat ve yeni bir hizmet geldi. Bunu kimse inkâr edemez, yapılanlar her şey ortada ancak açılan Fakültelerin çoğu ülke genelinde ve bu fakültelerden mezun olan öğrenciler bugün Akademisyen, doktor, mühendis yetiştirmekte. Bu bağlamda Erzurum için eğitim anlamında en önemli hizmet; Uzay Bilimleri Fakültesinin açılması olacaktır. Malumunuz Dünyada ve Türkiye’deki en büyük gözlemevi Erzurum’da bunun yanında Türkiye'de sadece dört yerde bulunan Uzay Mühendisliği Fakültesinin 5.si neden Erzurum’da olmasın. Uzay Mühendisliği bölümünün açılması ile hem Erzurum’daki öğrenci sayısı artarak Erzurum esnafı ve insanları kalkınmış olacak. Hem de Erzurum, akademik eğitim anlamında çeşitliliğini artırarak çıtasını yükseltmiş olacak ve geleceğe daha çok bilim insanı yetişmesine katkısı olacak.” Şeklinde ifade ettiler.

ERZURUM’DA KEMİK HASTALIKLARI HASTANESİ DE OLMALI…

Haber sitemize konuşan Erzurumlu vatandaşlar ayrıca “İpek yolu üzerinde kurulu olan dadaşlar diyarı Erzurum doğu illerine en yakın kavşak noktasında olan bir şehirdir. Bölgemizde eksikliği hissedilen Kemik Hastalıkları Hastanesinin Atatürk Üniversitesine bağlı olarak Erzurum’da açılmasını bununla ilgili gerekli girişimleri yapmasını Atatürk Üniversitesi Rektörümüz sayın Ömer Çomaklı’dan rica ediyoruz.” Diye belirttiler.

erzurumpolitik.com/uğur akyol

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.