politika Haber Girişi : 01 Ağustos 2019 13:54

Davutoğlu'ndan siyasi etik kanuna destek geldi.

Davutoğlu'ndan siyasi etik kanuna destek geldi.
Son günlerde basında çokça yer alan akraba atamalarının önünü kesebilmek için, CHP'nin teklif ettiği siyasi etik kanununa Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu destek verdi.

Davutoğlu'ndan siyasi etik kanuna destek geldi. ile ilgili görsel sonucu

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin kanun teklifi olarak sunduğu Siyasi Etik Yasası'na desteğini ilan etti. Davutoğlu yasanın bir an önce çıkarılması gerektiğini ifade etti. 

Davutoğlu, liyakat temelli bir anlayışla siyasi etik ve şeffaflık yasasının en kısa zamanda çıkarılması gerektiğini söyledi.

AKRABA KAYIRMACILIĞINA KARŞI GELİŞEN YAKLAŞIM ÜMİT VERİYOR
Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Davutoğlu, şunları yazdı: 

“Son dönemde kamu yönetiminde akraba kayırmacılığına karşı her kesimde gelişen yaklaşım ümit veriyor. Yapılması gereken, parti ayrımı gözetmeksizin liyakat temelli bir anlayışla siyasi etik ve şeffaflık yasasını en kısa zamanda çıkarmaktır.” 

Ahmet Davutoğlu

@Ahmet_Davutoglu
 Son dönemde kamu yönetiminde akraba kayırmacılığına karşı her kesimde gelişen yaklaşım ümit veriyor. 

Yapılması gereken, parti ayrımı gözetmeksizin liyakat temelli bir anlayışla siyasi etik ve şeffaflık yasasını en kısa zamanda çıkarmaktır.


SİYASİ ETİK KANUN TEKLİFİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk imzacısı olduğu Siyasi Etik Kanun Teklifi dün Meclis Başkanlığına sunuldu. Söz konusu kanun teklifi Davutoğlu’nun da Başbakanlığı döneminde gündeme gelmiş ama Erdoğan tarafından red yiyerek çıkarılmamıştı