Güncel Düzenleme Tarihi : 21 Kasım 2020 21:26 Haber Girişi : 21 Kasım 2020 21:29

Demirtaş'ın annesi Yasin Börü'nün annesinin feryadını duydu mu?

Demirtaş'ın annesi Yasin Börü'nün annesinin feryadını duydu mu?
6-7 Ekim Olayları'nın baş faili olarak gösterilen HDP eski genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın annesinin açıklamalarının ardından Demirtaş'ın başlattığı olaylarda hayatını kaybeden Yasin Börü'nün annesinin açıklamaları tekrar gündeme geldi. Hatice Börü,

Demirtaş'ın annesi Yasin Börü'nün annesinin feryadını duydu mu?

46 kişinin ölümüne neden olan 6-7 Ekim Olayları'nın baş faili olarak gösterilen HDP eski genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın annesi Sadiye Demirtaş kısa bir süre önce yaptığı açıklamada Erdoğan'a seslenerek 'Hakkımı helal etmiyorum' demişti. Bu açıklamaların ardından Demirtaş'ın başlattığı olaylarda hayatını kaybeden Yasin Börü'nün annesinin açıklamaları da tekrar gündeme geldi.

DEMİRTAŞ'IN ANNESİ YASİN BÖRÜ'NÜN ANNESİNİN FERYATLARINI DUYDU MU?

Sadiye Demirtaş'ın açıklamalarının ardından sosyal medyada bazı vatandaşlar, ''Sadiye Demirtaş, Yasin Börü'nün annesinin feryatlarını duydu mu?'' ve''46 insanın hayatını kaybettiği bir olayın ardından sorumlu olarak gösterilen Selahattin Demirtaş'a gösterilen hassasiyet ölenlere neden gösterilmiyor?'' sorularını sormaya başladı.

DEMİRTAŞ'I ASLA AFFETMEYECEĞİM

Daha önce verdiği bir röportajda açıklamalarda bulunan Yasin Börü'nün annesi Hatice Börü, ''Demirtaş'ı asla affetmeyeceğim. Yasin'i geri getirebiliyorsa getirsin o zaman ona oy vereyim. Geri getirebiliyor mu. Bir yandan halkı sokağa döküp insanları şiddete ve öldürmeye davet ediyor, diğer yandan da 'biz Müslümanız, dinsiz değiliz' demeye getiriyor. Demirtaş, dindar olduğunu söylüyor. Eğer dindar isen neden Yasin'i katlettiniz. Eğer sende birazcık vicdan varsa suçunu itiraf edersin ve yaptıklarına karşılık kendini cezalandırırsın. Dersin ki 'Benim hatamdı, yaptıklarımdan dolayı pişmanım, ben halkı sokağa döktüm ve benim yüzümden insanlar o hale geldi' Hala bunu kabul etmiyor ve pişkin pişkin ortalıkta dolaşıp Müslümanların oylarını toplamaya çalışıyor. Kabe'de onları, Allah'a şikayet ettim. Kabe'ye dokunduğum zaman Yasin'in bedenine dokunan herkesi şikayet ettim. Ravza'ya gittim dedim ki 'Ya Resulullah sen onları ümmetten sayma. Kim Yasin'in katline sebep olmuşsa, bedenine dokunmuşsa onlara ümmetim deme' çünkü onlar ümmet değil, Yasin de Müslüman bir gençti. O katledilmeyi hak edecek ne yapmıştı ki. Onları şikayet ettim ve geldim. " ifadelerini kullanmıştı.

HaberVakti