Erzurum Haber Girişi : 04 Şubat 2020 21:37

Doğu'da fırtına ve tipi etkili oluyor

Doğu'da fırtına ve tipi etkili oluyor
Doğu Anadolu Bölgesi?nde etkili olan fırtına ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Doğu'da fırtına ve tipi etkili oluyor ile ilgili görsel sonucu"

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği, yağışların Erzurum’un kuzeyi ile Erzincan ve Iğdır çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

Yapılan uyarıda fırtına beklendiği, Kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette Kars ve çevresinde ise kuvvetli (40-60km/sa) esmesi bekleniyor.

 

Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

 

Erzurum’un Tekman ve Ağrı’nın Hamur ilçelerinde fırtına ve tipi nedeniyle çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapandığı ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süre ile ara verildiği bildirildi.

 

Fırtına nedeniyle Erzurum - Tekman kara yolu Palandöken geçidinde bazı araçların mahsur kaldığı ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesi sonrası yolda kalan araçların kurtarıldığı öğrenildi.

 

Eğitime fırtına engeli

 

Erzurum’un Tekman ve Ağrı’nın Hamur ilçesinde fırtına ve tipi nedeniyle eğitime bir gün süre ile ara verildi.

 

Yoğun fırtına ve tipi nedeniyle yolların kapanmasından dolayı Erzurum’un Tekman ve Ağrı’nın Hamur İlçesinde köy okulları ile taşımalı gelen tüm öğrenciler için eğitime bir gün süre ile ara verildiği açıklandı.