Dünya Düzenleme Tarihi : 04 Ağustos 2020 21:45 Haber Girişi : 04 Ağustos 2020 21:46

''Dünyadaki sorunların başında 'kurumsal ırkçılık' geliyor''

''Dünyadaki sorunların başında 'kurumsal ırkçılık' geliyor''
İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen ırkçılık karşıtı eylemlerde açıklamalarda bulunan, ırkçılık karşıtı aktivist Imarn Ayton 'kurumsal ırkçılık' vurgusunda bulunarak herkes yoksulluğu, şuçu ve şiddeti tartışırken kurumsal ırkçılığın gözden kaçırıl

''Dünyadaki sorunların başında 'kurumsal ırkçılık' geliyor''

ABD'de George Floyd'un ırkçı polisler tarafından öldürülmesinin ardından İngiltere'de başlayan ırkçılık karşıtı protestolar Londra'da binlerce kişinin katıldığı eylemlerle devam ediyor. Irkçılık, eşitsizlik ve yoksulluk protesto ediliyor. Protestolara damgasını vuran açıklama da ırkçılık karşıtı aktivist Imarn Ayton'dan geldi.

KURUMSAL IRKÇILIK YOK EDİLİRSE, YOKSULLUK DA ŞİDDET DE BİTER

'Kurumsal ırkçılık' vurgusunda bulunan Ayton, ''Dünya, kurumsal ırkçılık adında bir pandemiye sahip. Bu uzun süredir devam ediyor. Dünyadaki sorunların başında geliyor. Kurumsaş ırkçılık, yoksulluğu, yoksulluk suçu, suç da şiddeti getirir. Dünya şiddete, suç oranına ve yoksulluğa odaklanıyor. Asıl temeldeki sorun olan kurumsal ırkçılığa odaklanmıyor. Kurumsal ırkçılığı yok edersek, yoksulluğu da suçu da şiddeti de önleriz.'' ifadelerini kullandı.

 

KURUMSAL IRKÇILIK NASIL YOK EDİLİR?

Kurumsal ırkçılığı nasıl yok edeceklerini açıklayan Ayton, ''Öncellikle insanlar susmayacak ve cahil olmadıklarını gösterecek. Irkçı olmamak yetmiyor. Karşı koymak da gerek. Kendini eğitirsen daha çok empati kurarsın. Böylece kurumsal ırkçılığı ortadan kaldırabilirsin. İngiltere kurumsal ırkçılık konusunda hiçbir şey yapmıyor. Dünyada da Geoerge Floyd'un boynuna basıp öldüren polise değil, onu oluşturan kurumsal ırkçılığa odaklanmalıyız.'' ifadelerini kullandı.