En iyi yalakalar efendisi yellenende derin nefes alanlardır

Erzurum'da Yalakalıkta Son Nokta Kim Bu Yalakalar?                          Erzurumpolitik.com olarak kimin zaman kinayili  ve isim zikretmeksizin  haberler yapıyoruz. Bu sefer haberimizdeki karakterlere tabi karakterleri varsa siz isim verin istedik. 

Olmazsa olmazlarımız, her siyasetin, her başarıdan sonra gelenler, kesin sonuç odaklı, karda yürüyüp izini belli etmeyenler, hatta önce başka tarafta yer alıp,sonra ilk önce gelerek, diğer kazananın yanında ben aslında senin adamındım diyenler olarak en ön safta bulunan doğanın ve tabiat ananın yok edemediği bu topluluk her fotoğraf karesinde çıkmak için adeta birbirlerini ezerek yer bulmaya devam ediyorlar.

ADAM SATMAYI MESLEK BİLİRLER 
Bu tarz insanlar omurgasız olurlar,hassasiyet ile adam satmaları ve dedikodu imalatçılığı mesleği ile uğraşırlar, öyle bir yalarlar ki, makam sahibi dahil yalakalık yaptıklarını unuturlar, dillerinde ki şeytani özellik ve uyuşturucu etkisi ile makam sahibinden, makam alacak kadar ileri giderler.

 

BUKALEMUN GİBİLER
Günün adamı tabirini neredeyse %100 oranında gerçekleştirirler, nerde boşluk orayı doldururlar, bukalemun gibi her kılığa girerler, kendi ve çevrelerinin bekaları için gün içerisinde yalanı öğütürler, menfaat baş kaide ve kuralları olduğu için,makam sahibin şaklabanlığını yaparlar ve görev süresi boyunca makam sahibinin bayrağını sallarlar, utanma, arlanma, kızarma, iftira atma, ölümüne inkâr, dedikodu yaptıklarını inkâr etmek en baş ve temel özellikleri olarak dikkat çeker.

KOLTUK GİDERSE, SIRAYI YİNE KİMSEYE KAPTIRMADAN, YENİSİNE YÖNELİRLER

Tazelik hiç bitmez bu cinslerde, bir gün içerisinde (üç-beş seneyi) bir kenara itip, giden makam sahibini anında, kimseye bırakmadan satarak, yeni bir serüven için yelken açarlar, hatta öyle olur ki açıklamaları, aslında o iş öyle değildi, şu dedi yaptık, işimiz ekmeğimiz diye ses edemedik, yoksa biz senin adamındık derler. Serüven ve işleyiş hep aynıdır.

ERZURUM’DA SAYILARI AZIMSANMAYACAK KADAR VAR
Genellikle kamu kurumu ve siyaset sahnesinde yuvalanan bu özellikteki insanlar, kendilerinin hiç kimse tarafından farkedilmediğini düşünürler, hadi aslanım şu işleri bi halledin derler, sen en iyi adamsın derler, hadi şunu bi imzala derler, pışpışlayarak, pohpohlayarak sen benin her şeyimsin diyerek gaz vererek çalıştırırlar, vitrinde tutulurlar, tüm tozu güneşi bunlar yer ki en önce bunlar eskisin, en önce bunlar yıpransın diye. Ancak bunu ancak bunların ne mal olduklarını bilenler yapar, bilmeyenler ise, altlarına dinamit koymuşlardırda haberleri yoktur, oyarda oyar bu güruhlar.

 

Olmazsa olmazlarımız YALAKALAR sizlerinde Ramazan Bayramı mübarek olsun, müdürlükte dahil bir çok koltuğu işgal eden dostlarımızı unutmak bize yakışmazdı!

İYİ BAYRAMLAR...                                        Dip Not: Yalakanın en iyisi efendisi yellenende derin nefes alandır