Güncel Düzenleme Tarihi : 08 Temmuz 2020 12:13 Haber Girişi : 08 Temmuz 2020 12:16

Erdoğan "Toplayın götürün" demişti! Yasak kararları peş peşe geliyor

Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Böyle bir uğurlama olduğu anda toplayın götürün. Çünkü biz bu insanları kenarda, köşede yürürken, koşarken bulmadık." açıklamaları üzerine harekete geçilerek ilk başta Ağrı'da uygulanan asker uğurlama yasağı birçok ilde de açıkla

 

Yeni Akit Logo

 

Gündem

Erdoğan "Toplayın götürün" demişti! Yasak kararları peş peşe geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Böyle bir uğurlama olduğu anda toplayın götürün. Çünkü biz bu insanları kenarda, köşede yürürken, koşarken bulmadık." açıklamaları üzerine harekete geçilerek ilk başta Ağrı'da uygulanan asker uğurlama yasağı birçok ilde de açıklandı ve son olarak Bursa'da hayata geçirildi. Böylelikle yasağın uygulandığı il sayısı 9'a yükselmiş oldu.

 

Erdoğan

 - 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına davetiye çıkaran görüntülerle gündeme gelen asker uğurlama İstanbul'da tamamen yasaklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da sosyal medya üzerinden dikkat çektiği tehlikeli görüntülerin ardından Ankara, Bursa ve Mersin'de de asker uğurlamaları yasaklandı.

 

Alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlendi

81 il valiliğine gönderilen "Kovid-19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler" konulu genelgeyle, kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlendi.

Ayrıca kontrollü sosyal hayat döneminde Koronavirüs Bilim Kurulunca belirlenerek yayımlanan rehberlerde yer alan kurallara ve alınması gereken önlemlere ilişkin sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğinin düzenli denetlenmesi amacıyla 81 il valiliği talimatlandırıldı.

Asker uğurlamaları için 'kısıtlama' kararı

Öte yandan İstanbul'un ardından son olarak Mersin ve Bursa Valiliğinden yapılan açıklamalarda, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Kovid-19 ile mücadele kapsamında yeni kararlar alındığı duyuruldu.

Asker uğurlama törenlerinin oluşturabileceği riski önlemek amacıyla birtakım kararlar alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: