Erzurum Haber Girişi : 03 Ekim 2019 19:08

ERZURUM KENDİ CEVİZİNİ ÜRETİYOR….

ERZURUM KENDİ CEVİZİNİ ÜRETİYOR….
Doğal kaynakların korunması, rehabilitasyonu ve sürdürülebilir yönetimi ile çiftçilerimizin yaşam şartlarının iyileştirilmesi amacıyla 2015 yılından itibaren İlimize bağlı 6 ilçe ( 7 mikro havzada toplamda 67 mahallede Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon P

ERZURUM KENDİ CEVİZİNİ ÜRETİYOR?. ile ilgili görsel sonucu

Proje kapsamında barınak şartlarının iyileştirilmesi, mera alanlarının rehabilitasyonu, yem bitkileri ile sebze ve meyve üretiminin artırılmasına yönelik 2015-2019 yılları arasında yürütülen faaliyetler kapsamında çiftçilere; 265 ton yem bitkisi tohumu, 572 bin adet sebze fidesi, 67 bin adet meyve fidanı ve çok sayıda tarım makine ekipman dağıtılmış olup ayrıca 620 ahırın barınak şartları iyileştirilmiş 12.500 hektar mera alanında ıslah çalışmaları yürütülmüştür.

Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Tortum İlçemizde ceviz hasadı etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Tortum Kaymakamı Şaban Arda YAZICI, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman AKAR ve kurum temsilcileri ile çiftçiler katıldı. Etkinlikte Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında çiftçilerimizin hizmetine sunulan ceviz silkme ve ceviz kabuk soyma makinaları kullanılarak ceviz hasadı gerçekleştirildi. Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Osman AKAR etkinlikte yaptığı konuşmada Erzurum’da meyve ve sebze üretimini artırmaya yönelik çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirterek çiftçilere bol ve bereketli kazançlar diledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.