Sür Manşet Haber Girişi : 21 Mayıs 2018 19:01

ERZURUM MADEN KÖPRÜBAŞI BARAJINDA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

ERZURUM MADEN KÖPRÜBAŞI BARAJINDA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
DSİ Erzurum’a yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Erzurum ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölg

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Erzurum ilimizde nasibini almaktadır.

Çalışmaları devam eden Erzurum İspir Maden Köprübaşı Barajının tamamlanması ile 4.050 dekar zirai arazinin sulanmasının sağlanacağını belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU; ‘Baraj inşaatında 290.679 metreküp gövde dolgusu yapılarak % 65 seviyesine gelindi. Ayrıca derivasyon sağlanmış, dolusavak 1.kademe kazıları tamamlanmış, köy rölekasyon ve ulaşım yolları bitirilmiştir. ’dedi.

Projenin tamamlanması bölge halkının sulu tarım yapmasının sağlanarak ekonomik olarak güçlenmesinin ve refah düzeyinin artmasının sağlanacağının altını çizen Genel Müdür ACU, ’Temelden yüksekliği 44,57 metre olan Erzurum İspir Maden Köprübaşı Barajının tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 2.430.000 TL katkı sağlanmasının hedeflenmektedir. ’dedi.

Genel Müdür ACU,’ Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.