Erzurum Haber Girişi : 08 Ekim 2019 20:45

ERZURUMUN MADENİ DAHADA DEĞERLENİYOR

ERZURUMUN MADENİ DAHADA DEĞERLENİYOR
Erzurum Valisi Okay Memiş, Türkiye?nin tescilli değerli taşları arasında yer alan ve Karakehribar olarak da adlandırılan Oltu Taşı?nın çıkarıldığı maden ocaklarında incelemede bulundu. İşçilerden taşın çıkarılma hikâyesini dinleyen Vali Memiş, tasarım atö

ERZURUMUN MADENİ DAHADA DEĞERLENİYOR

Erzurum Valisi Okay Memiş, Türkiye’nin tescilli değerli taşları arasında yer alan ve Karakehribar olarak da adlandırılan Oltu Taşı’nın çıkarıldığı maden ocaklarında incelemede bulundu. İşçilerden taşın çıkarılma hikâyesini dinleyen Vali Memiş, tasarım atölyeleri kuracaklarını bildirdi.

Vali Okay Memiş, Oltu’yu ziyaret etti. İlçeye bağlı Gökçedere ve Dutlu Mahallesi arasında doğa yürüyüşü yapan ve bisiklete binen Vali Memiş, spor etkinliğinin ardından Türkiye’nin tescilli değerli taşları arasında yer alan ve Karakehribar olarak da adlandırılan Oltu Taşı’nın çıkarıldığı maden ocaklarına geçti. İşçilerden taşın çıkarılma hikâyesini dinleyen Vali Memiş,

incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Oltu Taşı’nın birçok takı ve aksesuarın yapımında kullanıldığını ifade ederek, tasarım atölyeleri kuracaklarını söyledi.

“Vatandaşlarımızın daha fazla gelir elde etmesini sağlayacağız”

MADENCİ ÇARŞISI OLACAK

Ocaktan çıkarılmasından satışına kadar Oltu Taşı’nın çok zahmetli bir süreçten geçerek vitrindeki yerini aldığını ifade eden Vali Okay Memiş, şöyle konuştu:

“Oltu Taşı gerçekten dünyada eşi benzeri olmayan çok özel bir taş. Bu işten para kazanan yaklaşık 500’e yakın Oltulu kardeşimiz var. Onların buradaki taş ocaklarına bizzat kendim de girdim. Birtakım eksikliklerimiz var, onları hep birlikte gidereceğiz. Oltu taşını çok daha iyi pazarlayıp bu vatandaşlarımızın daha fazla gelir elde etmesini sağlayacağız. Bu konuya ilişkin olarak en önemli projelerimizden bir tanesi daha evvelde açıklamıştım KUDAKA, Valiliğimiz, Oltu Kaymakamlığımız ve Oltu Belediyemizin iş birliği ile Oltu ilçe merkezine yapacağımız Oltu taşını hem işleyen ustaların hem de satışını yapan esnafın olduğu nefis bir çarşı yapacağız. Allah nasip ederse önümüzdeki yıl başlamayı hedefliyoruz. Yaklaşık 9 milyonluk bir proje bu. İçerisinde restaurant da olacak. Tur otobüslerinin gelip hem alışveriş yapacağı hem de gezebileceği daha sonra cağ kebabını tadacağı bir mekân haline getireceğiz.”

Vali Memiş’e ilçe gezisinde, Oltu Kaymakamı Şenol Turan, Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider ve ilçe kurum amirleri eşlik etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.