Erzurum Haber Girişi : 09 Ekim 2019 21:58

ERZURUMUN TABYALARI BU REZİLLİĞİ KALDIRAMADI

ERZURUMUN TABYALARI BU REZİLLİĞİ KALDIRAMADI
Sosyal medyada yayınlanan ve tartışmalara konu olan bir kare fotoğraf, Osmanlı-Rus Harbi?nde kanlı çatışmalara sahne olan Aziziye Tabyaları?nın ne denli sahipsiz olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Kaynak: Erzurum'da büyük Rezalet!

Tarihte ’93 Harbi’ olarak anılan 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşında en çetin muharebelerin yaşandığı Aziziye Tabyasının sahipsizliği, sosyal medyada yayınlanan bir fotoğrafla yeniden gündeme geldi. Binlerce takipçisi olan genç bir kadının yarı çıplak verdiği pozlarla adeta stüdyo olarak kullanılan tarihi mekanda yapılan saygısızlık büyük tepki topladı.

Aziziye Tabyalarında bir arkadaşı ile birlikte giderek çektirdiği yarı çıplak fotoğraflarını sosyal medya hesabında paylaşan K.G.resimlerinin görülmesi üzerine hakkında suç duyurusu yapıldı.

Erzurumun Savaş yıllarında Nenehatun isimli kahraman kadınında katıldığı ve  Ruslarla yapılan savaş da Rusların geri püskürtüldüğü AZİZİYE TABYALARINDA yaşanan bu rezalet büyük tepki toplaması üzerine  Erzurum Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri hemen bu duruma müdahale etti.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliği görevlileri ile koordineli yaptıkları çalışmada  kim olduğu tespit edilen K.G isimli hakkında Müstehcenlik Suçundan işlem yapıldı.

İfadesi alındıktan sonna Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen K.G. isimli kadın Savcılığa vermiş olduğu ifadenin de ardından serbest bırakıldı,

K.G isimli kadının AZİZİYE TABYALARINDA çektirmiş olduğu yarı çıplak fotoğraflarını sosyal medyada yayınlamasının ardından çok önemli bir konuya dikkat çekildi.

Erzurum gibi Türkiye Cumhuriyetinin en önemli şehirlerden biri olma özelliğine sahip Erzurumda bulunan tarihi eserlerin ne kadar dikkatsizce kontrol altında tutulduğunun bir kez daha kanıtı oldu.

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

 

Nenehatun Tarihi Milli Parkı’nın girişinin ücretli olduğunu anımsatan vatandaşlar, “Sahip çıkmasını da bilin” yorumunda bulundu.  Kimileri yaşanan olayı, ‘saygısızlık’, ‘rezilliğin bu kadarı’, ‘kim buranın sorumlusu?’ şeklinde tepki gösterirken, çekimlerin tabyalarda yapılmadığı da iddia edildi. 

 

TAŞLARA DİKKAT EDİN!

 

Ancak paylaşılan fotoğraflar ile Erzurum Ajans’ın görüntülediği mekandaki taşların konumu ve sıva izleri bire bir uydu. Tartışma bırakmayacak şekilde fotoğrafların tabya içinde çekildiği anlaşılırken, bu rezaletin sorumluluğunu kimin üstleneceği merak konusu oldu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.