politika Haber Girişi : 02 Ağustos 2019 22:43

Hilmi Güler iddalara yanıt verdi

Hilmi Güler iddalara yanıt verdi
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler hakkında çıkan iddialarına yanıt verdi. Hakkında çıkan dört yerden maaş alıyor iddiasına ?Ben bu görevlerde ülkeme katkı sağlamak için bulunuyorum. Aldığım para o kadar değil? açıklaması yaptı.

hilmi güler dört maaş alıyor iddiasına yanıt verdi ile ilgili görsel sonucu

31 Mart yerel seçimlerinin ardından belediye başkanlarının birden fazla maaş alması, akraba atamaları tartışılmaya devam ediyor. AKP'li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı, eski Enerji Bakanı Hilmi Güler, 3 koltuktan dört maaş sahibi oldu. Güler, “Ben bu görevlerde ülkeme katkı sağlamak için bulunuyorum." dedi. 

Güler, hem belediye başkanı, hem Turkcell ve Çin bankası ICBC'de yönetim kurulu üyesi olarak, hem de emekli milletvekili sıfatıyla 4 ayrı maaş alıyor. Belediye Başkanı seçildikten sonra, yönetim kurulu üyesi olduğu şirketlerden istifa etmeyen Güler, “Ben bu görevlerde ülkeme katkı sağlamak için bulunuyorum. Ülkemize faydamız olduğu için oralarda görev aldık. Her iki kuruma da yazı yazdım ayrılmak istediğimi bildirdim, cevap bekliyorum” diye konuştu. 

2 ayrı yönetim kurulu üyeliğinden 200 bin TL alıyor iddiası
Sözcü'nün haberine göre, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Güler’in aldığı maaşlara ilişkin, “Başkan seçilmesinin üzerinden 4 ay geçti. Kamu ile özel sektör arasında tercih yapsın. O yapmıyorsa partisi buna el atsın. Yöneticisi olduğu kuruluşların belediye ile ilgili bir işi olduğunda nasıl tavır alacak?” ifadesini kullandı. Adıgüzel, Hilmi Güler'in belediye başkanlığının yanı sıra 2 ayrı yönetim kurulu üyeliğinden de ayda 200 bin lira ücret aldığını da öne sürdü.


 
Güler: Aldığım para o kadar da değil
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Hilmi Güler ise yönetim kurulu üyeliği ücreti konusunda “Aldığım para o kadar değil” açıklaması yaptı. Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Hilmi Güler ile aynı dönemde başladığı Turkcell Yönetim Kurulu üyeliğinden, bakanlık koltuğuna oturunca istifa etmişti. 2013'te Turkcell Yönetim Kurulu üyesi olan Güler, 22 Mayıs 2015'de de Çin bankası ICBC Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Güler ayrıca Turkcell iştiraki Superonline İletişim Hizmetleri'nde de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor

Hakan Dikmen