Dünya Haber Girişi : 19 Ocak 2021 22:44

Hulus Akar, Barzani'yle görüştü

Hulus Akar, Barzani'yle görüştü
IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ve eski IKBY Başkanı Mesud Barzani ile görüşen Akar, açıklamalarında teröre karşı iş birliği mesajı verdi.

Akar, Barzani'lerle görüştü!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ile dün resmi ziyarette bulunmak üzere sürpriz bir şekilde Irak'a gitmişti.

Akar, Bağdat'ta başta Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi olmak üzere birçok üst düzey Iraklı yetkili ile temaslarının ardından akşam saatlerinde Erbil'e geçti.

Başkan Barzani, Hulusi Akar ile görüştü | Rudaw.net

Bakan Akar burada, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, eski IKBY Başkanı ve KDP lideri Mesud Barzani ile görüştü.

"SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZEBİLECEĞİMİZE İNANIYORUZ"

Milli Savunma Bakanı, buradaki yoğun programlarına ilk olarak eski IKBY Başkanı ve KDP lideri Mesud Barzani ile görüşerek başladı.

Erbil'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Akar, "Hem Iraklı kardeşlerimiz hem bölge halkı hem de Türkiye için sorunlarımızı görüşme fırsatı bulacağız. Sorunları birlikte çözebileceğimize inanıyoruz." diye konuştu.

Dün Bağdat'ta önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Akar;  Cumhurbaşkanı Salih, Başbakan Kazımi, Savunma Bakanı Cuburi ve İçişleri Bakanı Ganimi ile bir araya geldiklerini hatırlattı.

 

Görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini vurgulayan Akar, "Karşılıklı olarak genel ve bölge güvenliği konularında görüş alışverişinde bulunduk." ifadesini kullandı.

Hulusi Akar, Mesut Barzani ile görüştü!

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'a karşı önemli başarıların elde edildiğini aktaran Akar, "Diğer terör örgütleriyle de mücadele ederek, onları da etkisiz hale getirerek, çok önemli başarı elde edeceğimizi düşünüyorum." dedi.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN GERÇEK YÜZÜ GÖRÜLDÜ"

PKK'nın uyuşturucu, silah ve insan kaçakçılığı yapan eli kanlı uluslararası bir terör örgütü olduğunu vurgulayan Akar, "PKK'nın gerçek yüzünü Irak'ta birçok kesim daha net bir şekilde görmektedir. PKK, bölge halkının da düşmanıdır. Bu terör örgütünün bölge halkını, Kürt kardeşlerimizi temsil etmediğini, aksine onları mağdur ettiğini yıllardır vurguluyoruz." diye konuştu.