Erzurum Haber Girişi : 08 Nisan 2020 18:33

İhsan Tohumcu Biz bize yeteriz Türkiyem

İhsan Tohumcu Biz bize yeteriz Türkiyem
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğa'ın başlatmış olduğu Biz Bize Yeteriz Türkiye'm Milli Dayanışma Kampanyası?na destek çığ gibi büyüyor.

Tortum'un Nüfusu Her Geçen Gün Azalıyor - Haberler

Erzurum ile gurur duyuyorum. Belki bazı konularda diğer illerden  geri olabiliriz ama; söz konusu insanlık, dayanışma, yardımlaşma olduğunda hiçbir il elimize su dökemez.                                                      Hiç kimsenin zorlaması olmadan 7’den 70’e çocuğu, büyüğü, onlardan da büyüğü bir anda tek yürek oluruz . Herkes elinden ne gelirse ortaya koyar. Kimi maldan, kimi candan imkanlarının ötesinde büyük bir fedakarlıkla komşusunun, ülkesinin yardımına koşar. Onun için Cumhurbaşkanımız “Biz bize yeteriz TÜRKİYEM” diyor.Bunda bir zorlama yok. Sadece işaret. Zengini yoksulu nasıl da bankalara koşuyor!.

 Hep gördüğümüz ve gurur duyduğumuz tablodur; Tortum'da Karlı mahallesi sakinlerinin küçük ve büyükbaş hayvanları bağışlaması. Erzurum ili Tortum ilçesine bağlı Karlı mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız,paralarının olmadığını ama  hayvanlarını  “Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyasına bağışladığını bildirdiler. 

  Helal olsun sizlere.  Çok emek vermelerine rağmen   besledikleri hayvanlardan vazgeçip yardımda çorbaya en büyük lezzeti veren tuzunu  kattılar. Bu çorba içenlere şifa verir. Bu tuz çorbanın tadını bozmaz tat verir.

 Ne mutlu bu toprakların insanına. 

 Düşünün; bu insanlar ülkesi için seve seve canını vermez mi?

 Düşünün bu insanlar, gerektiğinde anne ve babasını, çevresinde yardıma muhtaç olanları sırtında taşımaz mı?
 Düşünün bu insanlar, bütün insanların dertleriyle dertlenmez mi?

 Düşünün bu insanlar, başkalarının haklarına el uzatırken, sadece elleri değil, bütün bedeni titremez mi?

 Ne mutlu bana ki, bu topraklarda dünyaya geldim. Damarlarımda ecdadımın asil Türk kanı dolaşıyor. Üzerimde şanlı Türk bayrağı dalgalanıyor.   BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM                                             Tortum Ziraat Odası                                                İhsan Tohumcu