İnsan olmak var ya, İnsan olmak, o işte o, o apayrı bir sanat

İnsan olmak var ya, İnsan olmak, o işte o, o apayrı bir sanat

 

Yaşım geldi 43’e son zamanlar da corona günlerinde, yoklukta, yasaklarda, hastalıkta şunu bir kez daha iyi anladım ki İNSAN olmak var ya, İnsan olmak, o işte o, o apayrı bir sanat. İnsan olmayı becerenin önünde saygı ile eğilir selam ve hürmetler ederim.

 

İnsan olmamışsa yâda İnsan taklidi yapıyorsa, mevkii ve makamı ne olursa olsun, benim için, insanlık için ermeni kapiği ile beş kuruş etmeyen değeri olmayan vasıfsız bir canlıdır.

Hele ki dostum dediğin yeri geldi yaralarını açtığın insanın adı İHANET ise, ona attığın her adımda kaybeden yine sen olursun.

 

Gel gör ki, siyasi, ticari, milli arkamda dağ dediklerine bak, hepsi bir kuruşluk menfaat karşısında kumdan kale gibi ilk esen meltem ‘de un ufak olup gidiyorlar.

Erzurum’da kapanmayan kabuk bağlamayan, sorunlar yok mu yoksa her şey güllük gülistanlıkta ben mi kötümserim?

 

Nasıl bir yaşam ki, yaşa ama bize dokunma nefes alma der gibi karşındaki DOST bildiğin namussuzlar.

 

Samimiyet, dürüstlük, var ya, işte o yol insan olanın yüreğine giden en güzel yol, 

Bu nasıl bir yaşam ki bana, sana, ona, üst perdeden bakıp ta; "yaşayın ama bize dokunmayın ve sakın ha sakın nefes almayın" dercesine başımızda kolumuzda sözde arkamızda olanlara dayanma gücü veriyor.

 

Demek ki bu Samimiyet ve Dürüstlük bizlerin yürüdüğü en zorlu ve uzun yolu. Etrafınıza bir bakın kimsenin gönül bağı kalmadı, Ahde vefa yok, yalnızca ayak bağları çoğaldı.

 

Aslında yaşadığım 43 yılda ben çok sevdiğim, saydığım, ADAM sandığım, DOST sandığım, AŞK sandığım birçok boş yüreğe veda ettim.

 

İnsanın merkezi yüreği değil ise, hele de mevzu unutmak ise Erzurum’un yarısından fazlasının benim aklımda isimleri kalmaz. Kim olursa olsun, nerede hangi koltukta olursa olsun. Değil ki bende, yâda bir daha yüreğim de olsun.

 

Sizler var ya, o asla  dost olmayacak puştlar, sizler, bizleri yüzümüze gülerek  kuyumuzu kazmaya çalıştığınız o kazma ile o yanınızdaki arkadaş, gardaş dost bildikleriniz ile iyi insanların kuyusunu kazıyorsunuz ya, o kuyuya ilk sizi gömecekler

 

Karakteri ermeni kapiği ile beş kuruş etmez dedim ya, Onlara asla küsmeyin, yüreğinizden, aklınızdan sökün yeter.

 

Bu kadar puşta, karaktersize, namussuza yetmez o YÜREK. Dadaşım siz çok iyilere, kişiliği sağlam, omurgalı, memleketini seven, duruşu olanlara layıksınız.

Etiketler : HAKAN DİKMEN