Dünya Düzenleme Tarihi : 27 Kasım 2020 21:49 Haber Girişi : 27 Kasım 2020 21:51

İran'ı sarsan suikast! Netanyahu adını vermişti...

İran'ı sarsan suikast! Netanyahu adını vermişti...
İran'ın nükleer programının mimarlarından bilim insanı Mohsen Fakhrizadeh, Tahran eyaletine bağlı Abserd ilçesinde düzenlenen terör saldırısı sonucunda hayatını kaybetti. Devrim Muhafızları Komutanı, İranlı bilim insanlarının öldürülmesinin intikamını ala

Son dakika: İran'ı sarsan suikast! İntikam yemini... - DÜNYA Haberleri

İran devlet televizyonu, İranlı nükleer fizikçi Fahrizade'nin öğleden sonra Abserd ilçesinde düzenlenen terör saldırısında ağır yaralandığını ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Maalesef doktorlar, yıllar boyunca verdiği bilim mücadelesi ile  şehit mertebesine yükselen Fakhrizadeh'i kurtarmayı başaramadı" ifadelerini kullandı.

ZARİF'TEN AÇIKLAMA: İSRAİL'İN ROLÜNE DAİR CİDDİ BELİRTİLER VAR

İran Dışişleri Bakanı Zarif, nükleer fizikçi Fahrizade'ye yönelik terör saldırısında İsrail'in rolü olduğuna dair ciddi belirtiler bulunduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İranlı nükleer fizikçi ve Savunma Bakanlığı Bilimsel Araştırma Kurumu Başkanı Muhsin Fahrizade Mahabadi’nin suikast sonucu öldürülmesini kınayarak, “Teröristler bugün İran’ın önde gelen bilim insanını öldürdüler” ifadelerini kullandı. Zarif, suikastta İsrail’in rolü olabileceğine işaret ederek, “Saldırıda İsrail’in parmağı olabileceği ciddi bir şekilde görülüyor. Avrupa ve uluslararası toplumun bu konuda çifte standart yapmamasını ve terör saldırısını kınamasını bekliyoruz” dedi.

NETANYAHU BİR SUNUMDA FAHRİZADE'DEN BAHSETMİŞTİ

İran nükleer programının mimarı olarak tanınan Muhsin Fahrizade'nin adı İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Mayıs 2018'de İran nükleer programı hakkında yaptığı sunumda özellikle belirtilmişti.

NETANYAHU: GERGİN GÜNLER BİZİ BEKLİYOR

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İran nükleer programının babası" olarak bilinen Muhsin Fahrizade'nin suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili itiraf gibi açıklamalarda bulundu. Orta Doğu'da bir hareketlenme olduğunu dile getiren Netanyahu, "Gergin günler bizi bekliyor" dedi.

İNTİKAM YEMİNİ

Devrim Muhafızları Komutanı, İranlı bilim insanlarının öldürülmesinin intikamını alacaklarını söyledi.

SAVUNMA BAKANLIĞI DOĞRULADI

Söz konusu olaya yönelik ilk resmi açıklama İran Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı.

Açıklamada, nükleer fizikçi ve Savunma Bakanlığı Bilimsel Araştırma Kurumu Başkanı Muhsin Fahrizade Mahabadi’nin uğradığı saldırı sonrası yaralı bir şekilde hastaneye kaldırıldığı, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybettiği bildirildi.