Güncel Düzenleme Tarihi : 11 Ağustos 2020 02:15 Haber Girişi : 11 Ağustos 2020 02:16

İstanbul'da Süfyan Bin Üyeyne Türbesinin üzerinde gece kulübü açtılar!

İstanbul'da Süfyan Bin Üyeyne Türbesinin üzerinde gece kulübü açtılar!
Karaköy'de bulunan yeraltı camisinin içinde Sahabelerden Süfyan Bin Üyeyne'nin (r.a) kabri bulunuyor. Şimdi izleyeceğiniz görüntüler Süfyan Bin Üyeyne'nin türbesinde kaydedildi. Kayıt sırasında duyduğunuz müzik ve şarkılar ise binanın üst katında Beyoğlu

İstanbul'da Süfyan Bin Üyeyne Türbesinin üzerinde gece kulübü açtılar!

Bizans'ın Emeviler tarafından kuşatıldığı savaş sırasında İstanbul'da şehit düşen ve bugün Karaköy'de bulunan Yeraltı Camii'ndeki bir dehliz içinde kabri olan Sahabelerden Süfyân bin Üyeyne'ye yapılan saygısızlık bu görüntülerle ortaya çıktı.

Skandal görüntüler sosyal medyada bugün yayınlandı. Görüntüler üzerine vatandaşlardan yapılan saygısızlığa büyük tekpi geldi.

Görüntüler üzerine Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da bir açıklama yayımladı.

Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"5 Mart 2020 tarihinde otel ruhsatı verdiğimiz bir işletme, kendi üst katını başka bir işletmeye kiraya verip böyle bir görüntüye sebep olmuştu. Biz de kontrollerimizin ardından 5393 sayılı kanunun ilgili maddelerine istinaden 13 Haziran 2020 günü ilgili yeri mühürlemiştik."

Yıldız'ın bu açıklaması ile skandal olayın asli kiracının işgüzarlığı sonucu yaşandığı ortaya çıktı.

SÜFYAN BİN ÜNEYNE KİMDİR?

Süfyan Bin Üneyne, Bizans'ın Emevi komutan Mesleme bin Abdülmelik tarafından kuşatılması sırasında şehrin önünde iken Vehb b. Husayre ile birlikte şehid düştüğü ve buraya gömülüp kabirlerinin gizlendiği rivayet edilmekte.

Sahabelerden olan Bin Üneyne şehadetinin ardından İstanbul'da defnedildi. Kabri ise bugün Karaköy'de bulunan Yeraltı Camii’ndeki dehliz içerisinde kubbeli mahzen şeklinde bir makam bulunuyor.

Ancak, klasik kaynaklarda Süfyân’ın 1 Receb 198’de (25 Şubat 814) Mekke’de vefat ettiği ve Harem-i şerif’e 1 km. mesafedeki Hacûn bölgesinde defnedildiği ileri sürülüyor.