Güncel Düzenleme Tarihi : 14 Kasım 2020 21:36 Haber Girişi : 14 Kasım 2020 21:37

İstifa sürecinde gözden kaçan tweet'ler! Alaattin Çakıcı'dan dikkat çeken çıkış...

İstifa sürecinde gözden kaçan tweet'ler! Alaattin Çakıcı'dan dikkat çeken çıkış...
Geçtiğimiz aylarda tahliye olan Alaattin Çakıcı, Hazine ve Maliye eski bakanı Berat Albayrak'ın istifasını sosyal medya hesabından dikkat çekici bir şekilde değerlendirdiği ortaya çıktı.

İstifa sürecinde gözden kaçan tweet'ler! Alaattin Çakıcı'dan dikkat çeken çıkış...

Hazine ve Maliye eski bakanı Berat Albayrak'ın istifa etmesinin ardından tüm Türkiye istifan çok istifa haberinin uzun bir süre servis edilmemesini tartışmıştı. Bu yoğun gündemde Alaattin Çakıcı'nın konuyla ilgili yaptığı açıklamalar gözden kaçtı.

'DEVLETİN BEKASI İÇİN GEREKİRSE KOLUMU KESERİM'

Uzun bir süre cezaevinde kalan ve geçtiğimiz aylarda tahliye olan Alaattin Çakıcı söz konusu istifayla ilgili sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kamuoyu saygılarla açıklamalarına başlayan Çakıcı, ''Ciddi devlet adamları şartlar ne olursa olsun kişisel problemlerini devlet menfaatine devletimizin menfaati söz konusu olunca hükümet içerisindeki nefsi çekişmeler deepfrezde dondurulur. Devletimizin ve milletimizin ekonomik teminatı olan maliye bakanlığının uluslararası yıllardır ekonomik ilişkilerinden dolayı devam eden ekonomik bağlantılar da bir kopma olmaz. Ama yürüyen ilişkiler dünya sıkıntılı bir ekonomik süreç geçirirken maliyenin başındaki kaptan gemiyi terk etmez. Eğer cidden devletin başındaki kaptan ikinci kaptan olana bir süre dinlen demişse normaldir. Görevinden alınma devletin menfaatine ise hayırlı uğurlu olsun. Muhalefet baskısından görev değişikliğine uğratılmışsa devletimizin başı Cumhur ittifakının yıllardır yıpratmak isteyen muhalefete şunu göstermiştir. Devletin bekası için gerekirse kolumu keserim, devlet ve milletimiz için bu istifa ile ekonomi düzelecekse hayırlara vesile olsun. Kamuoyuna saygılarımla arz ederim.'' ifadelerini kullandı.