Erzurum Haber Girişi : 13 Eylül 2019 22:12

“KADINLARIMIZ ÜRETECEK, EKONOMİMİZ GÜÇLENECEK”

“KADINLARIMIZ ÜRETECEK, EKONOMİMİZ GÜÇLENECEK”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Doğu Anadolu Bölge Temsilciliği?ne seçilen, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) KGK İcra Komitesi Başkanı Feride Eda Çalıkuşu bölge çalışmalarına, bağlı illerdeki Kadın Girişimci

“KADINLARIMIZ ÜRETECEK, EKONOMİMİZ GÜÇLENECEK” ile ilgili görsel sonucu

Çalıkuşu bölge gezisinde, il ve ilçelerdeki Ticaret ve Sanayi Odalarını ziyaret ederek, Oda Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları ve oda genel sekreterleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. ETSO İş ve Endüstri İlişkileri Uzmanı ve Meslek Komiteleri Koordinatörü Mehtap Yarbaşı’nın da yer aldığı bölge gezisinde sırasıyla; Bingöl’de; TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, Genç Girişimciler Kurulu Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Faysal Açıkbaş, KGK İl Başkanı Feyza Başak Koç, Elazığ’da; TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, KGK İl Başkanı Ayşegül Metin ve icra komitesi, Malatya’da; TSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, KGK İl Başkanı Hilal Acı ve icra komitesi; Muş’ta; KGK İl Başkanı Fatma Abeş ve icra komitesi ile Kadem İl Başkanı Keziban Mergen, Bitlis’te; Tatvan TSO Başkan Yardımcısı Yılmaz Lebit, Tatvan TSO Genel Sekreteri Mücahit Diksin, Bitlis KGK İl Başkan Vekili Yasemin Küntaş ve icra komitesi üyesi Hilal Özdoğan, Van’da; KGK İl Başkanı Pınar Gülle ve icra komitesi, Ağrı’da; TSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Alparslan, Genel Sekreter Ferdi Ögel, KGK İl Başkanı Edibe Demircan, Iğdır’da; TSO Genel Sekreteri Gökçen Turan, KGK İl Başkanı Baran Turan ve icra komitesi ile Kars’ta; KGK İl Başkanı Berivan Buğan, Ardahan’da; TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci, KGK İl Başkanı Nesrin Aslangörür ve icra komitesi üyeleriyle görüşüldü.

6 GÜNDE 10 İLİ ZİYARET

Yapılan bölge ziyareti ve çalışmalarla ilgili bilgi veren KGK Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi ve ETSO KGK İcra Komitesi Başkanı Feride Eda Çalıkuşu, 6 günde 10 şehre giderek, 2 Bin 200 kilometre yol katettiklerini belirtti. Ziyaret edilen illerde KGK Başkanları ve İcra Komitelerinin üyeleriyle çok verimli istişare toplantıları düzenlediklerini ifade eden Çalıkuşu şunları söyledi; “Odalarımızda, Yönetim Kurulu Başkanlarımız, Meclis Başkanlarımız, Başkan Yardımcılarımız ve Genel Sekreterlerimiz tarafından ağırlandık, misafir edildik. İllerimizde hemen hemen aynı problemleri yaşıyoruz. Sıkıntıların çözümü için yerinde tespit ve çözüm istişareleri yapmamız gerekiyordu. Bu anlamda hem il başkanlarımızla hem de icra komitelerimizle birlikte beyin fırtınası yapmak çok faydalı oldu. Bölge insanı olarak benzer koşulları yaşayıp, aynı pencereden bakabilmek önemli olduğu gibi; farklı bir gözle değerlendirmenin de çok değerli olduğunu gördük. Bizim için en mühimi kurullarımızı kendi yaşadıkları şehirde görüp kendi koşullarıyla hep birlikte istişare edebilmekti.”

“DONANIMLI VE DİNAMİK İŞ KADINLARIMIZLA TANIŞTIK”

Bölge çalışmasında çok farklı sektörlerden dinamik iş kadınlarıyla tanışmanın mutluluğu ve gururunu yaşadığını söyleyen Çalıkuşu; “Coğrafyamız çok önemli yeraltı, yerüstü zenginliklere ve potansiyele sahip… Tanımaktan mutluluk duyduğum bölge iş kadınlarımızın hepsi ayrı ayrı çok donanımlı ve enerjik iş kadınları… Bölgemizi gezerken böyle başarılı üyelerimizle tanışmaktan gurur duyduğum gibi potansiyelimizin de ne kadar güçlü ve dinamik olduğunu bir kez daha gördük. Gerçekten çok büyük bir potansiyele sahibiz ve bunun çokta farkına varamamışız” diye konuştu.