politika Düzenleme Tarihi : 29 Ağustos 2020 22:16 Haber Girişi : 29 Ağustos 2020 22:19

Karadeniz’den sonra Doğu Akdeniz’i işaret etti! Fatih Erbakan’dan “müjde” açıklaması

Karadeniz’den sonra Doğu Akdeniz’i işaret etti! Fatih Erbakan’dan “müjde” açıklaması
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Doğu Akdeniz?de yürütülen petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Karadeniz'den sonra Doğu Akdeniz'i işaret etti! Fatih Erbakan'dan ?müjde?  açıklaması

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, Karadeniz'deki doğal gaz keşfini memnuniyetle karşıladıklarını, doğru noktalarda  çalışmaların sürdüğü Doğu Akdeniz'den de  yakında güzel haberlerin alınabileceğini belirtti.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan partisinin aylık İl Başkanları toplantısında gündemdeki önemli mevzulara değindi.
Erbakan, adaletin, ehliyet ve liyakatin tam manasıyla esas kılındığı, çocuklarımızın gençlerimizin kaliteli eğitim aldığı, ekonomik anlamda refah seviyesi artmış, paylaşımda adaletin; gelir ve servet dağılımında adaletin sağlandığı bir Türkiye için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. 
'Aileyi koruyamazsak bekamızı sağlayamayız'
Toplumun temel taşı olan ailenin gözümüz gibi korunması gerektiğini söyleyen Erbakan, "Aileyi koruyamazsak  yeni nesilleri ve geleceğimizi kaybederiz. Aileyi kaybedersek ne nesillerimizi koruyabiliriz, ne ekonomik ne de siyasi bekamızı sağlayamayız ne de birlik beraberliğimizi bütünlüğümüzü korumamız mümkün olur. Aileyi korumanın yolu da  önce ahlak ve maneviyatı önceleyen nesillerin yetiştirilmesiyle, aile ve sosyal politikalardaki düzenlemelerin kültürümüze, tarihimize ve temel değerlerimize uygun hale getirilmesi  ve Batı'nın dayattığı bünyemizde alerji oluşturan kanun ve düzenlemeler yerine yuvayı yıkan değil yuvayı koruyan sosyal politikaları hayata geçirmekle olabilir." dedi.
Yerli ve milli doğalgaz cari açığımızı azaltacak sevindirici bir gelişme
Karadeniz'deki doğalgaz  keşfine değinen Erbakan,  'yerli ve milli bir doğalgaz rezervinin olması enerjide dışa bağımlılığımızı, cari açığımızı azaltacak sevindirici bir gelişmedir' ifadesinde bulundu.  
Bu keşfin Türkiye'yi bütün sıkıntılarından kurtaracak, tüm borçlarını kapatacak bir keşifmiş gibi lanse etmenin doğru olmadığını da ifade eden Erbakan,  " Çünkü kamu, hane halkı ve özel sektör borcu  toplam 900 milyar dolar seviyesindedir. Bulunan 320 milyar metreküplük doğalgazın değeri Enerji Bakanı Sayın Fatih Dönmez'in de belirttiği gibi ancak 50 ila 60 milyar dolar seviyesindedir.Bu da dışa bağımlığımızın ancak bir kısmını kapatıyor" dedi.
'Yılda 150 milyar dolarlık kaynak üretebiliriz'
Parti olarak hazırladıkları ve yılda 150 milyar dolara yakın kaynak oluşturma potansiyeline sahip Milli Kaynak Paketi'ne de değinen Erbakan, "Yeniden büyük Türkiye hedefine ulaşmak, borç ve  faiz belasından kurtulmak ekonomik manada refaha çıkmak için Yeniden Refah Partisi olarak hazırladığımız 150 milyar dolarlık ilave Milli Kaynak Paketlerimiz ile mümkün olabilir. Bu kitap halkımız, Allah'tan başka kimseye muhtaç olmasın, borç ve faiz ekonomisinden kurtulalım, devlet-millet-özel sektör her sene 100 milyar dolar faiz ödemek zorunda kalmayalım diye hazırlandı. Türkiye'de üretimi istihdamı arttıracak, kaynak sağlayacak  15 proje ve adımla senede 150 milyar dolarlık ilave kaynak oluşturabiliriz." şeklinde konuştu. 
'Doğu Akdeniz'den de yakında güzel haberler gelebilir'
Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Hükümetimizin Doğu Akdeniz'de yaptığı doğalgaz çıkarma çalışmalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu çalışmalar zaten bizim de hazırladığımız Milli Kaynak Paketleri kitabımızda ifade ettiğimiz bir maddedir. Milli Görüş olarak  Allah'ın ülkemize vermiş olduğu doğal zenginliklerin mali imkana dönüştürülmesi yoluyla kaynak üretmek borçlanma ,  zam ve yeni vergiler koymak yerine bu zenginliklerden istifade etmek bizim en önemli hedeflerimizdendir. Bu nedenle bu çalışmaları en başından beri destekliyor memnuniyetle karşılıyoruz. Yalnız  şunu da belirtmek gerekir daha önce de ifade ettiğimiz gibi sondaj gemilerimiz maalesef Kıbrıs adasının batısında doğalgaz olma ihtimalinin çok zayıf olduğu bölgede yani yanlış bölgelerde arama yaptılar. Şimdi gelinen noktada mutlu olduğumuz husus şudur ki Oruç Reis gemimizin yapmış olduğu sismik faaliyetlerin ve Yavuz gemimizin sondaj yapacağını ilan ettiği alanların bizim kaynak paketinde ifade ettiğimiz alanlar olmasıdır. Bu bölgedeki aramalardan hayırlı sonuçlar çıkmasını ümit ediyoruz. Karadeniz'de bulunan rezervlerin daha büyüğü çıkma ihtimalini temenni ediyoruz."