Dünya Düzenleme Tarihi : 25 Ekim 2020 21:22 Haber Girişi : 25 Ekim 2020 21:24

Kouachi Kardeşler kimdir?

Kouachi Kardeşler kimdir?
Fransa'nın başkenti Paris'te Charlie Hebdo Dergisi'ne düzenlenen saldırının failleri olan Kouachi Kardeşler kimdir?

Kouachi Kardeşler kimdir?

Kouachi Kardeşler kimdir?

Tüm uyarılara rağmen Hz. Muhammed'i (sav) hedef alan hakaret içerikli karikatürleri yayınlayan Chalie Hebdo Dergisi'ne 7 Ocak 2015'te saat 11.30 sularında bir saldırı düzenlendi. Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşene saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı Said ve Şerif Kouachi kardeşler gerçekleştirmiş ve olaydan 2 gün sonra polisin düzenlediği operasyonda kardeşler hayatını kaybetmişti. Fransa'nın en kanlı eylemlerinden birine imza atmışlardır. Cherif Kouachi’nin Irak’ta savaşan bir örgütle bağlantısı olduğu gerekçesiyle 2008’de 3 yıl hapis yattığı belirtildi. Said Kouchi'nin de uzun bir süre CIA'nın takibinde olduğu söylendi.

Görgü tanıklarının verdiği ifadelere göre Kouachi kardeşlerin 'Peygamberimizin intikamını aldık' diye bağırdığı söylendi.

Saldırıyı El Kaide üstlendi

Saldırıdan yaklaşık bir hafta sonra El Kaide saldırıyı üstlenerek "Hz. Muhammed'in intikamının alındığını" açıkladı. Saldırıyla ilgili açıklama videosunda konuşan örgütün liderlerinden Nasır el Ensi, "Biz Arap Yarımadası'ndaki El Kaide örgütü olarak, Allah'ın elçisinin intikamının alındığı bu operasyonun sorumluluğunu üstleniyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Saldırının El Kaide lideri Eyman ez-Zevahiri'nin talimatıyla gerçekleştirildiği de belirtildi.