Manşet Haber Girişi : 28 Ocak 2020 15:09

Koyun can derdinde

Koyun can derdinde
Türkiye'nin yaşadığı en büyük depremlerden birini yaşadık. Gerçekten her ev bu acıyı yaşadı ama yine de ateş düştüğü yeri yakar, yaşamını kaybedenlerin yakınlarının acısı bambaşka, tarifi imkânsız.

Elazığ depreminde hayatını kaybeden kardeşlerime Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar dilerim.

Türkiye’nin yaşadığı en büyük depremlerden birini yaşadık. Gerçekten her ev bu acıyı yaşadı ama yine de ateş düştüğü yeri yakar, yaşamını kaybedenlerin yakınlarının acısı bambaşka, tarifi imkânsız.

Bu acılara 1999 yaşanan depremlerde de şahit oldum, can kaybımız çok oldu.

Depremi doğal afet olarak nitelesek de (İnsan unsuru önemli), belediyelerin bilhassa imar verilmeyecek yerleri imara açanların da sorumluluğu ve yetkililerin payı çok önemli.

Kim bu yetkililer derseniz;  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Belediyeler, Gözü aç müteahhitler 

Yapılması gereken en önemli görev bir önce yaraların sarılması ve yaralıların en iyi şekilde tedavi edilerek yaşama katılması. Gerçi hiçbir söz yaşamını yitirenlerin yakınlarının acısını dindiremez ama yine de onlarla beraber olmak acılarına ortak olmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek gerekir.

Bütün bunlar yaşanırken; “Koyun Can derdinde Kasap et derdinde” misali İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kayak derdinde. Oysa vatandaşlarımız Elazığ’da yardım beklerken İmamoğlu kayak merkezinin güzelliğinden bahsediyor

Ocak başında eşini, oğlunu, kardeşini bekleyen acılı insanlara kayak merkezinin güzelliği ne kadar ilgi çekici gelebilir. Bu gibi açıklamalar  insanların acılarını daha da artırır sanırım.