Güncel Haber Girişi : 28 Ocak 2020 21:03

manisada peş peşe depremler

manisada peş peşe depremler
Deprem başta İstanbul, İzmir, Çanakkale olmak üzere pek çok ilde hissedildi. Manisa Kırkağaç'ta 17.53'te 4.1 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi.

manisada peş peşe depremler ile ilgili görsel sonucu"

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’nın merkez üssünü Manisa’nın Kırkağaç ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 14.26’da meydana geldi. Yerin 6.99 kilometre derinliğinde olan deprem, Manisa’nın yanı sıra İzmirAydınDenizliUşak, Kütahya, Bursa ve Balıkesir’de de hissedildi. Paniğe neden olan depremle birlikte Manisa’da vatandaşlar, sokaklara çıktı. Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

 

KANDİLLİ RASATHANESİ 5.1 OLARAK AÇIKLADI

 

Kandilli Rasathanesi ise, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

 

Deprem yerel saatle 14.26 'da meydana geldi. Depremin 11.8 kilometre derinlikte meydana geldiğini de belirtti. Deprem çevre illerde de hissedildi. 

 

BAKAN SOYLU: HERHANGİ BİR HASAR SÖZ KONUSU DEĞİL

 

Depremle ilgili canlı yayında açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Herhangi bir hasar söz konusu değil. Deprem 4,8 büyüklüğünde, geçmiş olsun." dedi.

 

MANİSA VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Manisa Valisi Ahmet Deniz, Kırkağaç ilçesinde meydana  gelen 4,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Herhangi bir olumsuzluk yok." dedi. 

 

Deniz, e yaptığı açıklamada, merkez üssü Kırkağaç olan 4,8  büyüklüğündeki depremin ardından bölgeyle iletişime geçtiklerini söyledi.

 

Başta AFAD olmak üzere ekiplerin sahadan ilk bilgileri aldığını  vurgulayan Deniz, "Herhangi bir olumsuzluk yok. Muhtar arkadaşlarla da  görüşüyoruz. Arkadaşlarımız da Kırkağaç merkez ve mahallerini kontrol edecekler."  diye konuştu.

 

BELEDİYE BAŞKANI: TEHLİKELİ DURUM YOK

 

Kırkağaç Belediye Başkanı İsmail Yaşar Gedüz'ün yaptığı açıklamalar ise şu şeklide;

 

Geçenlerde olan 5.4'ten sonra devamlı sallanıyor. Binin üzerinde depremler oluştu. Ama bunların hiçbiri bu kadar kuvvetli değildi. Şu anda ben dahil olmak üzere, emniyet, zabıta ve belediye ekiplerimiz dolaşıyoruz. Şu ana kadar herhangi tehlikeli durum olmadı. Araştırmamız devam ediyor. Temennimiz inşallah hasar yoktur. Şu anda bizim daha önceki depremde hasarlı binalarımız yoktu. Ben o deprem sırasında araçtaydım. Vatandaşlarımız geçen depremden daha fazla hissettiklerini söylüyorlar. Bütün vatandaşlarımız dışarda, korkuyla bekliyorlar.

 

VATANDAŞLAR BÜYÜK PANİK YAŞADI

 

Manisa'da meydana gelen depremin ardından paniğe kapılan vatandaşlar kendilerini sokağa attı. İnsanların panik halleri kameralara yansıdı.