Manşet Haber Girişi : 03 Haziran 2020 10:50

MANZARA!

MANZARA!

Erzurum hava alanındaki çalışmaların bir türlü bitmemesi, bu sebeple de hava ulaşımının iki yıldır aksıyor olması, şehrin gündeminde epeydir..

2-3 gündür de vali Memiş'in çalışmaları 'yerinde' izleyip müteahhit firmaya kızması konuşuluyor Erzurum matbuatında...

'Vali kızdı' yollu haberler yapıldı, valinin kızmakta niye bu kadar geç kaldığını sorgulamadan (Kadir Sabuncuoğlu abimiz bile 'Vali daha ne yapsın" diye yazdı)... Haberler bir gün sonra 'Sekmen'den valiye destek', 'Vali yalnız değildir' biçimine dönüştü; bu şekilde hava alanı inşaatının bitmemesinin sorumluluğu sadece bir çalışıp bir yatan işçilere (vali böyle bir şey demiş) kaldı.

Eyy Erzurum matbuatı! Bu manzara nedir böyle? Bu kadar dengeli olmak valiyi aferinlerken ardında hemen alınmasın-gücenmesin diye başkanı, o da yetmez diğer şehir erkânını da katarak herkesi sorumluluk sahibi göstermek neyin nesidir?

Gazetecinin görevi şehrin yöneticilerine 'oraya daha önce niye gitmediniz, niye işleri takip etmediniz, niye bu işin bu kadar sürüncemede kalmasına göz yumdunuz' diye sormak mıdır (daha önce gittiler, takip ettiler, uğraştılar de haberini yapmadıysanız o da ayrı bir sıkıntı), yoksa 'adamlar iyi çalışıyor, işleri yerinde takip ediyor, gerektiğinde fırça da atıyor, birbirlerine de destek oluyorlar' diye aferinlemek midir?

Matbuatın manzarası ne zaman bir Narman manzarası gibi güzelleşir bu şehirde acep?