Eğitim Haber Girişi : 29 Kasım 2019 21:07

MEB'den öğretmelere güzel haber: Ara tatillerde de ek ders ücreti ödenecek...

MEB'den öğretmelere güzel haber: Ara tatillerde de ek ders ücreti ödenecek...
Yüz binlerce öğretmenin beklediği karar çıktı. Ara tatilin tamamlanmasının ardından pek çok öğretmen, ''Ara tatilde ek ders ücreti alınacak mı? diye soruyordu. Milli Eğitim Bakanlığı ek ders ücretleri ile ilgili yeni düzenleme yaptı. İşte Öğretmenler ara

MEB'den öğretmelere güzel haber: Ara tatillerde de ek ders ücreti ödenecek... ile ilgili görsel sonucu

Ara tatilde öğretmenler ek ders ücreti alacak mı? sorusu son günlerin en tartışılan konularından biriydi. Öğretmenlerin merakla beklediği ara tatil ek ders ödemeleri için dün bakanlıktan bir açıklama gelmişti. Milli Eğitim Bakanlığı ek ders ücretleri ile ilgili yeni düzenleme yaptı ve bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. İşte, ara tatilde ek ders alınacak mı sorusunun cevabı!

ARA TATİLDE ÖĞRETMENLER EK DERS ÜCRETİ ALACAK MI?

 

Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararda değişiklik yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenleme ile ara tatillerdeki, seminer ek ders sorunu çözüldü. Yapılan düzenleme şöyle:"Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde bir öğretim yılında dört haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir.

 

Bu karar, 18 Kasım 2019 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Bu karar hükümlerini cumhurbaşkanı yürütür."

 

DÜZENLEMENİN ESKİ HALİ 

 

"Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda

 

yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir."

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN ARA TATİLDE ÖĞRETMENLERİN EK DERS AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar
"Okulunuzda görev yapan öğretmenlere ilgi karara istinaden 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında ek ders ücreti ikinci bir emre kadar ödenmeyecektir. Hesaplamaların buna göre yapılarak 28 Kasım 2019 saat 12.00'ye kadar Müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda bilgilerinizi rica ederim."