politika Haber Girişi : 09 Şubat 2020 22:04

Muhalefetin çatı adayı Abdullah Gül mü olacak?

Muhalefetin çatı adayı Abdullah Gül mü olacak?
AK Partili eski vekil Mehmet Metiner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Gelecek seçimlerde iktidara geleceğiz' açıklamasına sert çıkarak, "Başbakan mı olacaksın? Cumhurbaşkanı adayı olmayacaksan, ortak çatı adayla seçime gideceksen, mesela Gül ile

Muhalefetin çatı adayı Abdullah Gül mü olacak? ile ilgili görsel sonucu

Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'İktidara geleceğiz' yönündeki açıklamalarına ilişkin konuştu.

Mehmet Metiner, Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Kendini parlamenter sistemde zannediyor. Sahi sen nasıl iktidara geleceksin?Başbakan mı olacaksın? Cumhurbaşkanı adayı olmayacaksan, ortak çatı adayla seçime gideceksen, mesela Gül ile, sen nasıl iktidar olmuş olacaksın?  Sahiden ne dediğini biliyor musun?" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kemal  Kılıçdaroğlu, yakın zamanda iktidara geleceklerini söyleyerek "Demokrasinin ağır yaralar aldığını görüyoruz. Bizlere düşen bir görev var. Bireysel beklentilerin tamamen ötesine çıkmak zorundayız. Her birimize düşen fedakârlık vardır. Özveriyle yola çıktık. Başarıyı özveriyle yakalayacağız. Hiç kimse unutmasın yüzyıl önce yolumuz nasıl Mustafa Kemal'in arkadaşlarıysa bundan sonra da öyledir. Yüzyıl sonra bize yakışan cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak. Önümüzdeki süreç iktidar! Yeni bir çığır açtık, kararlı olarak yolumuza devam ediyoruz. Bu ülkeye huzur ve kardeşliği getireceğiz, kimsenin kuşkusu olmasın. Yeni bir siyaset anlayışını getiriyoruz. Dünyaya bakışımız, insana bakışımız farklıdır; sevgi, barış, kardeşlik üzerinedir. Bu yoldan yürüyeceğiz. Hiçbir zaman endişeye kapılmadık. İnanıyorsak söylediğimiz her sözün arkasında kapı gibi duracağız." dedi.