Ne mutlu böyle başarılı ve saygın bir valinin olduğu kentte yaşayanlara…

Vali Okay Memiş, geldiği günden bugüne kadar yaptığı birbirinden değerli çalışmalarla ve ürettiği kaliteli projelerle Erzurum’u marka kent haline getirmeyi başardı. Bir, Vali Okay Memiş Erzurum’a gelmeden önceki yatırımlara ve Erzurum’un haline bakın, bir de Erzurum’a geldikten sonraki yatırımlara… İnsan, keşke Vali Memiş yıllar önce Erzurum’a gelseydi de biz de bir Eskişehir, bir Sivas gibi olsaydık diye geçiriyor içinden.  

 Gerçekten de Dadaşlar yıllarca yatırıma aç halde bugünlere geldi. Yatırım ve proje kıtlığı Erzurum’da işsizliği körükledi, kent her geçen gün daha da geriye gitti, .zaten az sayıda olan istihdam yerleri kapandı. İş yerleri kapanınca beyin göçü de başladı. Gençler, kendileri için proje üretilmeyince daha büyük kentlere göçmek zorunda bırakıldı. Ama Vali Memiş Erzurum’a gelince sanki bahar geldi. Projeler ardı ardına yapıldı ve gerçekleştirildi. Sadece Kuzey Doğu Kalkınma Programını yazmaya kalksak sayfalar yetmez. Bu projenin topluma neler kazandırdığını gidin projenin gerçekleştirildiği mahallelerdeki halka bir sorun.

  Ya esnaflar için yaptığı sanayi siteleri, ya bölge halkını kalkındıracak organize sanayi bölgeleri, ya orman köylüsünü kalkındıracak projeler… Hangi birisini yazsak sayfalar yetmez. Bu yönüyle Vali Okay  Memiş, Dadaş’ın makus talini değiştirmek için canla başla çalışıyor Yıllarca yapılamayan hizmetleri yaptı, projeleri gerçekleştirdi. Dadaşımın üzerindeki ölü toprağını kaldırıp attı. Bu kadar yoğun hizmet temposunun yanında Erzurum için gerçekleştirilen sosyal faaliyetlerini yazsak yine Vali Memiş’in Erzurum’a ne kadar değer kattığını anlatamayız.    Erzurum zamanda büyük işler başaran Vali Memiş’e daha çok sahip çıkmak zorundadır. Neden zorundadır, çünkü bu kalkınma hamlesi, bu projeler, bu sanayi siteleri, bu organize sanayi bölgeleri daha çok artmalıdır. Küçük esnafından büyük iş insanlarına kadar, yatırımcılarından oda ve dernek başkanlarına kadar, belediye başkanlarından sivil toplum kuruluşlarına kadar herkes Vali Memiş’in Erzurum’a kazandırdığı değerlerin farkında olmak durumundadır. Vali Memiş, Dadaşı tekrar marka kent haline getirerek, marka bir vali olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Ne mutlu böyle başarılı ve saygın bir valinin olduğu kentte yaşayanlara…

 

 

  • 1 / 1 Ne mutlu böyle başarılı ve saygın bir valinin olduğu kentte yaşayanlara… 0

Kayıp ilanı