Eğitim Düzenleme Tarihi : 01 Aralık 2020 21:20 Haber Girişi : 01 Aralık 2020 21:24

ÖSYM sınavları ertelendi! ÖSYM Başkanı Aygün açıkladı!

ÖSYM sınavları ertelendi! ÖSYM Başkanı Aygün açıkladı!
ÖSYM Başkanı Halis Aygün, ÖSYM sınavlarının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Aygün, "Cumhurbaşkanlığımızın koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı yeni tedbirler doğrultusunda 2020 Yılı Sınav Takvimimizde yer alan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş H

ÖSYM ertelenen sınavlar! ÖSYM sınav ertelendi mi 2020? ÖSYM sınavları  ertelendi mi? YÖKDİL, ALES ertelendi mi? Hangi sınavlar ertelendi?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün ÖSYM sınavlarının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

 

Başkan Aygün açıklamasında, "Cumhurbaşkanlığımızın koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı yeni tedbirler doğrultusunda 2020 Yılı Sınav Takvimimizde yer alan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Salgının ülkemizdeki seyrine ve Sağlık Bakanlığının görüşlerine göre ilgili sınavların yeni tarihleri belirlenecek ve kamuoyuna ayrıca duyurulacaktır." dedi. 

 

ÖSYM ALES DAHİL 7 SINAVI ERTELEDİ

 

ÖSYM'nin  sitesinden duyuruldu

 

ÖSYM'nin siteniden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Söz konusu sınavların uygulanacağı tarihler, Kovid-19 salgını sürecinde konuya ilişkin alınacak kararlar çerçevesinde ve Sağlık Bakanlığının görüşleri doğrultusunda yeniden belirlenerek adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır."