politika Haber Girişi : 20 Ağustos 2019 21:42

Semih Yalçın'dan Gül ve Davutoğlu'na sert tepki

Semih Yalçın'dan Gül ve Davutoğlu'na sert tepki
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın kayyum atanmalarına tepki gösteren Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu?na tepki gösterdi.

semih yalçın dan gül davutoğlu'na sert tepki ile ilgili görsel sonucu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın,Mardin, Diyarbakır ve Van Belediye Başkanları'nın görevden alınıp yerlerine kayyım atanmasını eleştiren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sert tepki gösterdi.

Yalçın,”Beka tehdidini görmezden gelen, milletimizin duygularını nefret söyleminin yansımasına indirgeyen dil, açılımcıların dilidir. CHP’nin bugün ki açıklamaları, açılımcı zihniyetin tezahürü ve HDP seviciliğidir.PKK’yı destekleyen belediyelere destek veren diğer iki isim ise bu ülkede başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı yapmış şahsiyetlerdir. Meselenin buralara gelmesinde Abdullah Gül’ün de Ahmet Davutoğlu’nun da sorumluluk payı vardır. Türk milleti, Gül’ün açılım sürecindeki rolünü unutmamıştır” dedi.

Abdullah Gül açılım sürecinin startını vermiştir

MHP’li Yalçın, “11 Mart 2009’da Cumhurbaşkanı Gül, sözde Kürt sorunuyla ilgili ilerleyen günlerde çok güzel şeyler olacağını söylemiştir. 9 Mayıs 2009’da da "Kürt sorunu Türkiye'nin birinci sorunudur ve mutlaka halledilmelidir." şeklinde açıklama yaparak açılım sürecinin startını vermiştir. O tarihten sonra PKK daha çok azmış daha çok palazlanmış, Habur rezaleti, hendek eylemleri yaşanmıştır. Bu gafil adımlar yüzlerce şehit cenazesinin kaldırılmasıyla sonuçlanmıştır. Dahası, 2016 Temmuz’unda FETÖ, gafletten istifade ederek devleti yıkma girişiminde bulunmuştur.Ancak o tarihten sonra millî mutabakat zemininde teşekkül eden Cumhur İttifakı ile hızlı, güçlü bir politik ve hukuki dönüşüm yaşanmıştır” diye konuştu.

Onların şahsında açılımcılık pusuda beklemektedir

Yalçın, “Türkiye’de hükümet modeli ve yönetim zihniyeti değişmiştir.Şimdi bunları unutup otokritik yapmayanların, kendini muaheze etmeyenlerin söylediği söz beyhudedir, faydasızdır. Türkiye için bu hayırlı dönüşümün karşısında olan Gül-Davutoğlu-Babacan ve ekipleri yine sahne alma kıpırdanışındadır. Onların şahsında açılımcılık pusuda beklemekte, siyasette boşluk aramaktadır. Sözde çözüm sürecinin havarileri, siyasette gaflet ve dalalet devşirmededir” dedi.

Kirli hesaplar yine tutmayacak

Yalçın, “Ancak kirli hesaplar yine tutmayacak, açılımcı ve çözümcüler emellerine asla nail olamayacaktır. Cumhur İttifakı Türkiye’nin yarınlarının garantisi olmaya devam edecektir. Bilinmelidir ki açılım sürecinin yeniden hayata geçirilebilmesi için MHP'nin varlığının hem siyasetten hem de millet vicdanından sökülüp atılması icap etmektedir” ifadelerini kullandı

Hakan Dikmen