Köşe Yazıları Haber Girişi : 13 Mart 2021 20:52

Tesfir ve Hadis Okumak

Tesfir ve Hadis Okumak
Alim olmayan kimselerin,tefsirden,hadisten din öğrenmesi mümkün değildir.Mesela,abdestin farzı,Hanefi?de 4,Şafii?de 6,Maliki ve Hanbeli?de daha fazladır. Tesfir ve hadisten abdestin farzını bile öğrenmemiz mümkün değilken,itikadi konuları öğrenmemiz nasıl

TEFSİR (İkinci Seviye ? Bahar Dönemi) | HUZEM

Alim olmayan kimselerin,tefsirden,hadisten din öğrenmesi mümkün değildir.Mesela,abdestin farzı,Hanefi’de 4,Şafii’de 6,Maliki ve Hanbeli’de daha fazladır. Tesfir ve hadisten abdestin farzını bile öğrenmemiz mümkün değilken,itikadi konuları öğrenmemiz nasıl mümkün olur?

İslam alimleri yıllarca çalışarak,kur’an-ı kerim ve hadis-i Şerifelerden çıkardıkları hükümleri, kitaplara yazmışlardır. Bir Müslüman, hangi mezhep’te ise, mezhebine  ait kitapları okur,dinini öğrenir.Zaten her Müslümanın,bir ilmihal kitabı okumakla dinine ait lüzumlu bütün bilgileri öğrenmesi mümkündür.

Tıp kitabı okuyarak hastalıklara teşhis koymak,tedavi  ve ameliyatlara  girişmek milyonda bir ihtimal de olsa belki mümkün olabilir; fakat kur’an-ı kerim ve hadis-i şeriflerden din öğrenmek mümkün olmaz. Her işi ehlinden öğrenmek lazımdır. Fıkıh kitaplarını ‘’ Tabu’’ olarak gösterenler, dini,kur’an ve hadisten öğrenin! Diyenler,eğer cahil değilseler,din anarşisi meydana çıkarmak için çalışan kimselerdir.

erzurumpolitik/uğur akyol