Manşet Haber Girişi : 30 Mart 2020 09:45

Tortum adına teşekkürler Muammer Başkan. İYİ Kİ VARSINIZ.

Tortum adına teşekkürler Muammer Başkan. İYİ Kİ VARSINIZ.

Aşağı yukarı 40 yıldır sürekli olarak Erzurum’da ikamet ediyorum. Lise öğrenimimden sonra 3 yıl Erzurum’dan ayrıldım ve Üniversite yıllarım farklı şehirde geçti. 1999 yılında Erzurum’a döndüm ve o yıldan beri işçi olarak burada yaşıyorum.

Siyasetten, spordan, esnaftan, kısacası her kesimden tanıdığım güzel insanlar oldu.  Daha birçok sivil toplum örgütlerinde görev alan abilerimiz oldu.

Bütün bunları şunun için yazıyorum. Hem siyasi hem de bürokrasi de görev alan insanların birçoğunu tanıma fırsatım oldu. Hani hep derler ya, kimler geldi kimler geçti bu Erzurum’dan. Ne siyasetçiler parladılar ve kayboldular. Ne siyasetçiler iz bıraktılar. Ne mutlu olumlu iz bırakanlara ve arkasından minnet ve şükran ile alınanlara.

Ya Belediye Başkanları? Ülke yönetimi sadece milletvekillerinden ibaret değil ve bir de bu süreçte görev alan Belediye Başkanlarımız var. En fazla da hatırlananlar Belediye Başkanlarıdır. Erzurum Türk siyasetinde sicili pek parlak olmadığı için hep seçimlerde seçilmişler dayatılır. Şimdi burada tek tek isim vermenin pek anlamı olmadığından genelde yazmak istiyorum. Zaten Erzurum’da yaşayan herkes Erzurum’da görev yapan Belediye Başkanlarını tanıyordur. Bir kısmı direk ithal olarak Ankara’dan gönderildi.

Başkanların yanına kırk okka kahve ile ulaşılamazdı dersem yeridir. Çok sıkı bir koruma duvarı vardı.(Bazı yerlerde yine devam ediyor siz bilirsiniz) Halkın arasında pek görülmezlerdi. Dolayısı ile halk ile münasebetleri sınırlı idi.

Ya son yıllarda? Durum tamamen değişti. Hep halkçı Başkanlar tercih edildi. Hep halk ile iç içe olan Başkanlar ile tanışma fırsatımız oldu. Bunun en güzel örneği ise Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğiter. Ben şahsen Muammer Yiğiter’i öğrenince çok sevinmiştim. Muammer Yiğiter başkan olunca, icraatlarını ve halk ile bütünleşmesini görünce sevincim bir kat daha arttı.

 

Gerçekten tam içimizden birisi gibi davranıyor. Davranışlarının kendi karakterinin yansıması olduğu besbelli. Yani davranışları gönül yansımasının neticesi olduğunu herkes kabul ediyor. Belki çoğunuz bilmiyorsunuz, Muammer Başkan ile görüşmek isteyenlerin birçoğu sosyal platformlarda direkt randevu ile Başkan’la ile görüşebiliyor. Şehit, gazi ve ailelerinin, fakir ve fukaraların Muammer Başkanın şefkatli ellerinde  özel bir yerleri vardır.

Tortum adına teşekkürler Muammer Başkan. İYİ Kİ VARSINIZ