Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, göreve geldiği günden bu yana Erzurum için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor. "Atom karınca" gibi çalışan Başkan Sekmen, kentin her alanda kalkınması için yeni projeleri birer birer hayata geçiriyor.
Başkan Sekmen, sosyal tesislerden konut projelerine, halkın bütçesine uygun pazar alanlarından fabrikalara kadar birçok yatırımı Erzurum'a kazandırıyor. Kar amacı gütmeden kurulan halk pazarlarıyla vatandaşların nefes aldığını belirten Sekmen, Erzurum'a yeni fabrikalar da kazandırılacağının müjdesini verdi. Yakın zamanda cips ve ayçiçek yağı fabrikalarının kurulacağını açıklayan Sekmen, Erzurum'un tarım ve hayvancılık başkenti olacağını vurguladı.
Çiftçilerin ve köylülerin daha fazla kazanması için sulama alanlarından metan gazı tesisine, alt ve üst yapı çalışmalarından yol yatırımlarına kadar birçok hizmetin devam ettiğini dile getiren Sekmen, eğitimde de önemli projelere imza atıyor. Üniversite ve ortaokul öğrencilerine burs desteği verildiğini hatırlatan Sekmen, köylere taziye evleri, düzenlenen mezarlıklar, doğum yapan annelere yönelik eğitim programları ve ihtiyaç destek paketlerinin de belediye hizmetleri arasında yer aldığını kaydetti.
Mesire alanları, bilgi evleri, tramvay hattı projeleri ve fuar organizasyonlarıyla şehrin sosyal ve ekonomik hayatına canlılık getiren Erzurum Büyükşehir Belediyesi, her kesimden vatandaşın yanında olmayı sürdürüyor. Vatandaşlarla sık sık bir araya gelen, gençlerden yaşlılara kadar herkesle hemhal olan Başkan Mehmet Sekmen, "Erzurum bizim ortak sevdamız. Bu şehri daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Haber/uğur akyol